Palatul Copiilor Pitești, o școală altfel...

S-a încheiat o săptămână bogată în activități  atractive și interesante pentru toți participanții.
Am început de luni cu Proiectul de voluntariat, caritate, incluziune socială „Să fii mai darnic, să fii mai bun”,  având ca participanţi,  elevi, cadre didactice  din Palatul Copiilor Piteşti şi instituţiile partenere – Grădinița Specială Sfânta Elena Pitești, Liceul cu Program Sportiv Viitorul Pitești, Școala Gimnazială Ion Pillat Pitești,  Liceul Tehnologic „Dacia „ Piteşti, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, Fundația Sportivă  „Georgescu Gheorghe” Pitești. Principalele activități au fost:
• Workshop-uri/ateliere de lucru:   picturi, desene, colaje, felicitări cu motive şi teme  pascale;
• Oferirea de dulciuri   copiilor din cadrul grădiniței  prin bunăvoința cadrelor didactice participante;
• Oferirea   de articole sportive copiilor din grupele Puișorii și Piticii de către Fundația Sportivă „Georgescu Gheorghe”.
S-a încercat şi reuşit cu succes integrarea acestor copii în toate activităţile zilei; ei au fost permanent îndrumaţi de către profesori, dar şi de cadrele didactice şi elevii implicaţi în proiect şi participanţi ca voluntari. Am înţeles cu toţii că adevăratul Spirit al Sărbătorilor de Paşti se regăseşte în gesturile mărunte şi aparent lipsite de semnificaţie, izvorâte din dragoste şi prietenie.
Marți, 19 aprilie, o zi însorită, numai bună pentru derularea proiectului Educație, sport sănătate-Mici sportivi, mari sportivi”, la Stadionul” Nicolae Dobrin”.
S-au derulat  activități sportive: atletism, fotbal, tenis de câmp, automodele, aeromodele, șah.
Copiii au manifestat un interes deosebit pentru activitățile sportive desfășurate în aer liber, dând dovadă de spirit competițional, de echipă și de fair-play.  S-a prezentat activitatea marilor sportivi ai județului nostru și ai României cum ar fi Nicolae Dobrin, Marian Oprea etc.
Bucuria cea mai mare a fost prezența la antrenament a vicecampionului mondial la triplu salt Marian Oprea și doamna Doina Anton care s-au lăsat fotografiați  alături de noi.
Pe o ploaie torențială, în aceeași formulă  am plecat  miercuri într-o excursie mult așteptată, la Studiourile Media Pro din București. Copii, adulți, am fost la fel de nerăbdători să intrăm într-o altă lume, cea a televiziunii. Am fost întâmpinați cu căldură și gazdele noastre ne-au purtat prin studiouri, ne-au împărtășit tot felul de lucruri despre minunata lor lume, ne-am fotografiat la pupitrul de știri sau în fața panoului meteo, am stat pe canapeaua lui Măruță etc.
Am fost pur și simplu fascinați de studiouri, de aparatură,  de oamenii de la Studiourile Pro   și de profesionalismul lor.
Joi am participat la alte ateliere de lucru și îndemânare sub titlul Să fim creativi: aeromodelism, machete, navomodele etc. S-au folosit cartoane colorate,  aracet, catere, foarfeci, polistiren extrudat, machete, rigle, culori, carioci etc.  Lucrările realizate au fost luate acasă de  către micii creatori.  Copiii participanți au demonstrat îndemânare, creativitate, imaginație, în realizarea machetelor propuse. 
Și vineri a fost o  zi plină. În cadrul acţiunii  s-au desfăşurat workshop-uri/ateliere de lucru la McDonalds Trivale sub numele „Sărbători pascale prin ochi de copil”,  constând în confecţionarea de felicitări, picturi, felicitări, coşuleţe cu ouă de Paşte, elevii punându-şi în valoare creativitatea, imaginaţia, dar şi abilităţile practice.
În același timp s-a derulat și parada  organizată cu ocazia celei de a 39 a ediții a Simfoniei lalelelor găzduită de către Municipiul Pitești unde am surprins cu aparatul de fotografiat câteva momente reprezentative într-o lume a florilor, cântecului și dansului.
Au fost momente frumoase de care sperăm că toți cei participanți își vor aminti cu drag ne-au spus doamnele profesoare Ramona Linte, Directorul Palatului Copiilor Pitești și Daniela Georgescu în calitate de coordonator al activităților derulate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea