Şcoala Altfel... în TREN

În săptămâna 18-22 aprilie, CFR Călători a organizat „Școala Altfel... în TREN”, venind în întâmpinarea părinţilor şi a cadrelor didactice cu propunerea unor călătorii individuale sau de grup pentru copii, pe distanţe scurte, la alegere. Pentru pasionaţii  mici şi mari de călătorii cu trenul, în funcție de zona geografică din care provin, CFR Călători a propus şi vizitele la următoarele muzee: Muzeul CFR din Bucureşti,  Muzeul locomotivelor de la Dej, Muzeul locomotivelor cu abur de la Reşiţa, Muzeul locomotivelor cu abur de la Sibiu, expoziția „Mic Muzeu CFR” din gara Bistriţa.
Sucursala Regională de Transport Feroviar Călători Craiova  a avut implicați în acest proiect aproximativ 1945 de copii, alături de însoțitorii lor, care au călătorit cu trenul atât pe ruta Pitești – București, cât și pe rutele Merișani – Curtea de Argeș, Costești – București, Vâlcele – Pitești – București, Craiova – Piatra Olt sau Craiova – Tg. Jiu.
Copiii au plecat din Gara de Sud Pitești, la ora 10:00,  şi au sosit în București Nord 11:40. Ei au petrecut  aproximativ o oră și jumătate într-un tren SĂGEATA ALBASTRĂ şi au avut ocazia să viziteze spectaculosul bord de comandă al trenului și să experimenteze profesiile de controlor de tren și mecanic de locomotivă.
De asemenea, au învățat că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că regula de bază pentru efectuarea unei călătorii este aceea de a avea bilet!
În stația București Nord experiența copiilor au continuat cu o vizită la MUZEUL CFR (taxa copii – 2 lei), aflat în incinta Gării de Nord, în imediata vecinătate a peronului (linia 14). Aici, cei mici s-au putut întoarce în timp, trecând în revistă istoria căii ferate din România. Punctul de atracţie maximă al muzeului a fost DIORAMA demonstrativă de traseu feroviar românesc, cea mai mare din sud-estul Europei. Dată în folosinţă la data de 16 mai 2012, diorama reprezintă piesa de rezistenţă a muzeului. Cu  o lungime de peste 14 m și o lăţime de circa 4,4 m, ea reușește să îi încânte pe vizitatori, indiferent de vârsta pe care o au...
În limita timpului disponibil, copiii au avut și posibilitatea de a vizita Trenul Regal, care s-a aflat în Gara de Nord București, la linia 14.
La întoarcere, în gara Pitești „aventura altfel” a copiilor a continuat cu vizita BIROULUI de MIȘCARE CFR, unde au cunoscut o altă meserie feroviară – cea a impiegatului de mișcare. Acesta le-a explicat sistemul de circulație al trenurilor prin gara Pitești, important nod de cale ferată dinspre și către diferite alte gări din zonă.
...Povestea poate continua... 1 IUNIE se apropie... S.D.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea