Șeful secției Estradă răspunde acuzațiilor aduse: „Tatăl meu, consilierul județean Nicușor Diaconescu a fost singurul care ne-a sprijinit!”

# George Diaconescu este acuzat de unii colaboratori de comportament neadecvat, lipsă de interes față de artiști și nepotism, el fiind fiul consilierului județean Nicușor Diaconescu. # “Am fost numit șef, în urmă cu nouă ani, nu am susținut concurs.“ # “Tata este singura persoană care a cerut fonduri pentru Estradă.”

De câteva săptămâni, viața culturală a orașului a fost din nou în prim-plan mediatic, nu prin reușite de excepție, ci printr-un scandal izbucnit, tot la Teatrul Al Davila. După controversata numire a lui Matei Varodi în funcția de director interimar, acum a venit rândul secției Estradă să iasă la rampă. Un grup de artiști a semnat un memoriu către Consiliul Județean Argeș, unde șeful secției, George Diaconescu, era acuzat de comportament neadecvat, lipsă de interes față de artiști și nepotism, el fiind fiul consilierului județean Nicușor Diaconescu. Gaz pe foc a turnat chiar tatăl-consilier, care, după ce a aflat că fiul său este “atacat”, a avut niște intervenții mai nepotrivite la Consiliul Județean Argeș. Dealtfel, Nicușor Diaconescu este cunoscut pentru derapajele sale de comportament față de colegii din consiliu și nu numai. Imediat după ce presa a relatat aceste aspecte, șeful de la Estradă a plecat câteva săptămâni în turneu cu Fuego, angajat al secției piteștene. Reîntors, acum, Diaconescu junior a ținut să lămurească lucrurile și să tragă un semnal de alarmă asupra situației critice în care a ajuns secția, deși se află sub bagheta sa.

”Tata a cerut la Consiliul Județean, fonduri pentru Estradă…”

Secția Estradă, se poate spune că este Cenușăreasa Teatrului Alexandu Davila, artiștii de aici neintrând în calculele conducerii teatrului. Cei aproximativ 40 de angajați au ajuns să-și aducă costumele de acasă (niște cârpe, cum singuri mărturiseau) și chiar instrumentele, deși nu sunt remunerați, așa cum ar trebui, pentru că le utilizează în interes cultural. Cu toate acestea, George Diaconescu a rămas șef timp de nouă ani. De fapt, acesta a fost un alt aspect semnalat în memoriu, unde semnatarii atrăgeau atenția și asupra faptului că Diaconescu a fost numit în funcție pe criterii politice. Acest lucru a fost, însă, lămurit de învinuit, astfel: “Într-adevăr, am fost numit, în urmă cu nouă ani, conform unei legi date de Emil Boc. Ocup legal funcția, chiar dacă nu am susținut concurs.” Dar nici nu s-a mai scos, de atunci, la concurs…

O altă acuzație adusă lui George Diaconescu, este fondată pe imixtiunile tatălui său în activitatea secției Estradă, consilierul județean Nicușor Diaconescu. Presa a relatat de multe ori despre luările de poziție neortodoxe ale tatălui, în Consiliul Județean Argeș, întru apărarea fiului.
De altfel, chiar și conducerea județeană a recunoscut prin următoarea declarație: “Își apără și el băiatul”, presiunile pe care acesta le exercită. Redăm întocmai dialogul avut de șeful Estradei cu redactorii noștri:
# Cum comentați acuzațiile că dețineți această funcție datorită tatălui dumneavoastră?
George Diaconescu, șef Estradă: Tatăl meu, în Consiliul Județean este unul singur. Nu poate să influențeze lucrurile, nu este membru al unui partid mare.
# Și totuși tatăl dumneavostră a ridicat problema în Consiliul Județean....
- A ridicat pe cultură, strict profesional...
# Pe teatru, pentru Estradă....
- S-ar putea să fie singura persoană care a cerut fonduri pentru Estradă, care a sprijinit instuția, prin atragere de fonduri, prin achiziționarea unor bunuri...
# Deci, tatăl dumneavoastră a făcut lobby pentru atragerea de fonduri de la bugetul județean, pentru o instituție de cultură, unde dumneavostră sunteți șef...
- Exact, da....

Și, totuși, dincolo de intervențiile tatălui pentru fiu, problema rămâne una dureroasă, pentru artiști și pentru cultura piteșeană, în general...O secție care funcționează din 1958, și care încă mai are forța artistică de a umple sălile, s-ar putea stinge încet. Artiștii au un salariu de mizerie, duc lipsă acută de  costume, instrumente, recuzită. Recuzită, se pare, că au ajuns și ei pentru conducerea teatrului, care doar colectează încasările aduse de secție, bani care nu se  reîntorc în dotări. Dar chiar și așa, cu un șef care spune că el nu se duce să bată la ușile nimănui pentru bani, nu știe cîte încasări a avut până acum și nici de ce buget dispune, cu haine ponosite și instrumente învechite, artiștii rămân fideli crezului lor, show must go on!
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea