Activitate educativă la Biblioteca Judeţeană Argeş. „O planetă albastră și pe viitor”

„Suntem datori să clădim și să dezvoltăm armonia dintre oameni, să conservăm cu grijă ceea ce natura a făurit în milioane și milioane de ani și să asigurăm generațiilor  ce vor veni un mediu de viață sănătos și prosper” (academicianul Nechifor Ceapoiu)
Biblioteca Județeană  ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat în data de 22 aprilie 2016 activitatea  „O planetă albastră și pe viitor” – oră de informare și prezentare power point, lectură de compuneri, cu privire la schimbările climatice, în vederea formării unei viziuni în ceea ce privește protejarea conștientă a mediului înconjurător, formarea sensibilității elevilor față de mediul natural, recunoașterea problemelor globale, precum și necesitatea implicării active a acestora.
În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde .
În cadrul activității desfășurate la bibliotecă, prof. George Badea de la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni, a ținut un discurs cu privire la mediul înconjurător,  captând atenția publicului  și interacționând cu aceștia. La rândul lor, elevii și-au exprimat un gând frumos în scurte compuneri, în ceea ce privește Ziua Pământului, responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a păstra un mediu cât mai curat și mai sănătos.
La  acest eveniment au participat 20 de elevi de clasa a VIII a și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Petre Țuțea” din Boteni.
În cadrul parteneriatului ”Creație și recreație în bibliotecă”, desfășurat de către Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș  cu  Școala Gimnazială ”Petre Țuțea” din Boteni, a mai avut loc expoziția „1 Martie – Mărțișoarele primăverii” (24.02.2016-7.03.2016) și va urma expoziția „Paștele – Fantezie, culoare, spiritualitate”  (25.04.2016-3.05.2016), expoziții realizate cu obiecte deosebit de frumoase  lucrate manual de  către elevii Școlii Gimnaziale ”Petre Țuțea” din Boteni.
Ultima activitate desfășurată în cadrul proiectului „Creație și recreație în bibliotecă”, va avea loc în luna iunie, sub denumirea „O mască plânge, una râde”, ce constă într-o oră de teatru interactiv, cu un invitat special, actor al Teatrului Așchiuță din Pitești.
Responsabile de acest parteneriat sunt  Cristina Baciu și Iulia Tue de la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş.
Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea