Programul ”Şcoala Altfel” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

În săptămâna 18-22 aprilie 2016, a fost implementat la nivel național proiectul educațional și social-umanitar ”Școala Altfel”, propus de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin care toate unitățile de învățământ din țară au fost implicate în activități extrașcolare și extracurriculare, conform unui specific stabilit la nivel de unitate. Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a participat la acest program prin organizarea unei serii de activități interactive și nonformale care să aducă în atenţia elevilor aspecte şi faţete mai puţin cunoscute ale bibliotecii.
Astfel, activităţile organizate de bibliotecă au fost:
# Enter în bibliotecă: seminar de informare cu privire la cunoaşterea serviciilor pe care biblioteca le oferă online (catalog online, pagina web, reţele de socializare, Întreabă biblioteca!, crearea contului de utilizator).
# Hello! Bonjour! Mano-Pa!- Salută şi respectă, oriunde în lume!: activitate interactivă de cunoaştere a unor reguli şi norme de bune maniere;
# Meşteşuguri uitate – caligrafia: noţiuni de caligrafie, de istoria scrisului şi a cărţii şi de legătorie de carte; exerciţii practice.
# Cine a citit mai mult, recunoaşte mai uşor!: activitate interactivă de recunoaştere a unor personaje! Autori celebri, dintr-o secvenţă de imagini distorsionate, în proporţii variabile, grafic.
# Cântăm şi ne distrăm la Karaoke Star: interpretarea unor cântece în limbi internaţionale, prezentarea fondului de carte în limbi străine de la Secţia Tinerilor.
# Sunetul muzicii: recital vocal-instrumental-coregrafic, susţinut de elevi şi profesori de la Liceul de Artă ”Dinu Lipatti” din Piteşti.
# Evitaţi plagiatul, redactaţi onest!: familiarizarea tinerilor cu regulile de alcătuire a aparatului critic şi a bibliografiei pentru referatele şi lucrările pe care le redactează, în scopul pregătirii pentru următoarea etapă a vieţii, facultatea.
# Diversitate europeană – excursie în Europa: exerciţii interactive de descoperire a unor elemente de identitate culturală europeană, parcurgerea unei excursii itinerante în marile oraşe  europene.
# Să facem ”Şcoala Altfel”: activităţi recreative, desfăşurate în cadrul programului „”Şcoala Altfel”: activităţi recreative desfăşurate în cadrul programului ”Şcoala Altfel””.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea