Psihologul Gáspár György a lansat „Copilul invizibil”

# Eveniment editorial de excepţie la Biblioteca Judeţeană Argeş

Miercuri, 20 aprilie, la ora 18.00, Editura Curtea Veche Publishing şi Biblioteca Judeţeană Argeş au organizat un eveniment  cu totul special: este vorba de lansarea cărţii „Copilul invizibil” şi conferinţa publică cu acelaşi titlu, susţinute de psihologul Gáspár György.
Unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România, Gáspár György a lansat o carte menită să revoluționeze percepția despre metodele de parenting. Gáspár György este președintele Asociației Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie, membru în Colegiul Psihologilor din România și coordonator de programe ce privesc sănătatea relațională.
Invitaţii speciali ai evenimentului au fost: Miruna Meiroşu, PR manager la Editura Curtea Veche Publishing, Raluca Ion, jurnalist la www.republica.ro, şi psihologul Elena Sachelarie.
În deschiderea evenimentului, managerul bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie a transmis câteva cuvinte publicului prezent: „Această carte este interesantă din punct de vedere al temei şi abordării acesteia. Relaţia dintre copil-părinte este extrem de complicată. Perspectiva propusă de psihoterapeutul Gáspár György în acest volum este foarte folositoare părinţilor în relaţia cu copiii lor”.

Miruna Meiroşu: „Gáspár György este primul autor român care poate fi inclus în zona de psihologie practică, pentru că dispune de documentarea şi experienţa practică necesare.”

Miruna Meiroşu a subliniat faptul că această carte este o apariţie editorială inedită şi reprezintă un instrument excelent prin care fiecare dintre noi îşi poate schimba viaţa: „Este o carte de dezvoltare personală şi de psihologie practică. Pe zona parenting-ului şi a dezvoltării relaţiilor cu copiii noştri nu există acest segment de cărţi care să explice cum să ne îmbunătăţim viaţa. Gáspár György este primul autor român care poate fi inclus în zona de psihologie practică, pentru că dispune de documentarea şi experienţa practică necesare.”

Gáspár György: „Pentru a creşte copii liberi şi inteligenţi din punct de vedere emoţional, avem nevoie să creştem în primul rând părinţii.”

Prin această lansare, Gáspár György ne-a propus un dialog uman şi extrem de viu cu privire la modul în care trebuie să-l scoatem la lumină pe acest copil invizibil, care se regăseşte în fiecare dintre noi. De fapt, ceea ce ne-a oferit autorul prin acest eveniment a fost o perspectivă inedită asupra relaţiei părinte-copil şi a modalităţilor prin poate fi optimizată această relaţie. Aspectul original al acestei lucrări, care face ca aceasta să aibă un caracter distinct în zona cărţilor de parenting, este ideea conform căreia trebuie să ne vindecăm pe noi înşine, trebuie să ne eliberăm mai întâi de fantomele trecutului, pentru a putea dezvolta o relaţie sănătoasă cu propriul copil. Până nu ne vindecăm rănile sufleteşti şi până nu reuşim să ne iubim pe noi înşine, nu-i putem iubi şi înţelege pe ceilalţi.
„Copilul interior” este o metaforă, el reprezintă suferinţele trecutului, neîmplinirile sufleteşti, dezamăgirile, deziluziile, descurajările, rănile sufleteşti nevindecate. Relaţia disfuncţională cu părinţii noştri se materializează într-o serie de experienţe negative care-şi pun amprenta în dezvoltarea noastră personală. Pe măsură ce ne maturizăm, noi tindem să ţinem ascuns acest copil interior, să-l ignorăm, pentru că ne aduce aminte de trecutul nostru dureros. Experienţele negative suferite în copilărie ne influenţează personalitatea, ajungând până acolo încât nu putem construi o relaţie armonioasă cu propriul copil din cauza acestora. Convingerea de bază a autorului este următoarea: pentru a creşte copii liberi şi inteligenţi din punct de vedere emoţional, avem nevoie să creştem în primul rând părinţii, astfel încât aceştia prin iubirea şi preţuirea de sine să le poată oferi urmaşilor lor darul prezenţei conştiente – cea mai importantă dintre dimensiunile de bază care definesc o relaţie sănătoasă.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea