Festivalul Internațional de Pian ”Primăvara Artelor”, la Școala Populară de Arte Pitești – ediția a X-a

# Week-end încărcat de activități culturale de marcă

Școala Populară de Arte Pitești, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș a organizat, sâmbătă, 23 aprilie 2016, de Sf. Gheorghe,  începând cu orele 10.00,  Festivalul Internațional de Pian ”Primăvara Artelor”, eveniment ce s-a  desfăşurat la sediul Școlii Populare, în Sala de Spectacol ”Vasile Veselovski”.
Pe lângă elevii școlii gazdă, au participat concurenți de la Școlile Populare de Arte și Centrele Culturale din Craiova, Reșița, Rm. Vâlcea, Târgoviște, Mioveni, Giurgiu, dar și participanți de la Jelgava Music and Art School – Letonia.
Această manifestare artistică are ca scop lansarea, sprijinirea şi promovarea talentelor muzicale şi interpretative.
Managerul instituției, Gabriela Pendiuc: La Școala noastră activează aproximativ 1.500 de copii. Marele câștig, însă, este acela că toți vin, aici, din plăcere. După cum vedeți, este ordine, este disciplină, nu sunt nervi. Vă vorbesc, în momentul de față, atât în calitate de conducător, dar și de părinte, fiica mea studiind, mulți ani, pianul. Acest instrument este foarte greu. Dumneavoastră, ca părinți, trebuie să aveți multă răbdare. Rezultatele vor veni negreșit. Însăși participarea la acest Festival este un câștig pentru toți cei de față.
Mai trebuie menționat și faptul că întregul concurs a fost organizat și supervizat, cu eforturi demne de toată lauda, de Prof. Camelia Mărășoiu. Nu în ultimul rând, trebuie spus și faptul că toți participanții au fost premiați cu trofee făcute de… copii. Mai exact, de cursanții secției de scupltură din aceeași instituție, care au reușit să finiseze, pentru fiecare mic pianist, o mică operă de artă.
Un festival care a adunat, laolaltă, orașe, județe, țări, un festival reușit, care și-a atins, în întregime, scopul. Felicitări organizatorilor! L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea