Primarul campion al belelelor în justiție, Marcel Ciobanu, a lăsat moştenire grea comunei UDA

Pe data de 19.04.2016, firma S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L., cu sediul în judeţul Argeş, municipiul Piteşti, a înaintat la Judecătoria Piteşti o cerere de chemare în judecată a Primăriei Comunei Uda, din judeţul Argeş. Cererea face parte din dosarul nr. 6805/280/2016 şi are ca obiect emiterea unei ordonanţe de plată pentru un debit principal conform contractului de furnizare de material lemnos, încheiat în data de 19 octombrie 2010, precum şi dobânda legală.
Care au fost motivele acestei acţiuni de chemare în instanţă a Primăriei Comunei Uda?
În fapt, conform contractului de furnizare a materialului lemnos, petenta S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. s-a obligat să livreze intimatei 60 de metri steri lemn de foc. Astfel, pârâta (Primăria Comunei Uda) s-a obligat să plătească contravaloarea lemnului în 30 de zile de la emiterea facturii.
Astfel, în anul 2010, firma S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. a încheiat un contract cu Primăria Comunei Uda, condusă pe atunci de primarul Marcel Ciobanu, în sensul că această societate se obliga să furnizeze, respectiv să livreze, 60 de metri steri de lemn de foc esenţă tare, urmând ca beneficiarul să achite contravaloarea lor în sumă de 11752, 20 de lei la 30 de zile de la emiterea facturii.
De asemenea, Primăria Comunei Uda a solicitat acestei firme ca livrarea materialului lemnos să se facă la sediul Şcolii Gimnaziale cls. I-VIII din Uda.

În anul 2010, firma S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. a livrat Primăriei Comunei Uda 60 de metri steri de lemn de foc

Societatea a livrat toată cantitatea de material lemnos în două tranşe egale, câte 30 de metri steri, pe data de 18.11.2010, respectiv pe data de 19.11.2010, cu avizele de însoţire a mărfii, semnate şi ştampilate de reprezentantul Şcolii Gimnaziale. Întrucât la data respectivă Primăria Comunei Uda nu dispunea de fonduri, i s-a solicitat firmei livratoare amânarea emiterii facturii, aceasta fiind emisă ulterior.
Prin executarea obligaţiilor asumate de către S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. prin contractul de furnizare  încheiat la data de 19.10 2010, se impunea satisfacerea dreptului de creanţă corelativ (este un drept civil, de care beneficiază o persoană care este subiect într-un raport juridic de obligaţie, denumită creditor, de a pretinde celeilalte părţi, denumită debitor, îndeplinirea obligaţiei acesteia) dat de contravaloarea mărfii livrate. Deşi Primăriei Comunei Uda i s-a solicitat permanent să-şi execute obligaţiile integral, aceasta nu a achitat debitul. Dreptul de creanţă stabilit de S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 1013 , coroborat cu art. 662.
Dreptul de creanţă stabilit de S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 1013 , coroborat cu art. 662, şi anume:
# Certitudinea creanţei: existenţa creanţei rezultă din facturile fiscale semnate de către debitoare.
# Lichiditatea creanţei: cuantumul acesteia este determinat prin preţul chiriei, menţionat în contracte şi totalizat în facturile fiscale pentru fiecare lună.
# Exigibilitatea, care este prevăzută în contracte.
Primăria Comunei Uda a fost somată la data de 12.06.2015, în temeiul dispoziţiilor art. 1014, alin. (1), conform dovezii de comunicare a somaţiei anexate la dosar. Astfel prin notificarea de somaţie adresată comunei Uda se aducea la cunoştinţă faptul că în evidenţele firmei aceasta figura cu suma totală de 11752, 20 de lei neachitată. Prin această notificare, Primăria Comunei Uda era somată ca în termen de 15 zile de la primirea notificării să achite această suma restantă, lucru care nu s-a întâmplat. Astfel, firma s-a văzut obligată să acţioneze în judecată Primăria Uda, urmând ca aceasta să achite firmei atât cheltuielile de judecată cât şi toate cheltuielile ocazionate cu executarea silită.
Pentru motivele invocate mai sus, firma S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. solicită instanţelor judecătoreşti admiterea cererii de judecată şi dispunerea somării debitorului la plata sumelor respective şi a cheltuielilor de judecată, a taxei de timbru, a onorariului de avocat conform documentelor anexate în dosar.
În drept, firma S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L. îşi întemeiază acţiunea pe dispoziţiile noului cod de procedură civilă menţionate mai sus. În susţinerea acţiunii, firma reclamantă a depus în două exemplare următoarele probe: contractul de furnizare, factura fiscală, avizul de însoţire a mărfii şi dovada comunicării somaţiei. Contractul de furnizare anexat la dosar a fost încheiat la data de 19.10 2010 între Primăria Comunei Uda, reprezentată atunci de primarul Marcel Ciobanu şi Iulian Florin Barbu, în calitate de furnizor. Ulterior, prin procura încheiată la data de 29 iunie 2015, Florin Iulian Barbu, în calitate de unic asociat şi administrator al firmei S.C. ”Euro Forest Iuli 2006” S.R.L., a delegat Mariei-Iuliei Brumaru, prin intermediul unei procure, atribuţiile de îndeplinire a tuturor operaţiunilor ce se impun în legătură cu activitatea acestei societăţi, precum şi cele de reprezentare a acestei societăţi în legătură cu organele de control ale statului.

O altă „realizare” din palmaresul său de primar: Marcel Ciobanu a fost depistat de ANI în conflict de interese de natură administrativă

Acest proces nu este singurul proces cu care s-a pricopsit Marcel Ciobanu, fostul primar al comunei UDA în perioada 2008-2012. Astfel, pe perioada acestui mandat, Marcel Ciobanu a fost depistat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese de natură administrativă. ANI precizează că pe vremea când era primar, Ciobanu a semnat un contract de concesiune încheiat între Consiliul Local al comunei UDA şi asociaţia în cadrul căreia el deţinea calitatea de membru, contract prin care a fost concesionată folosirea islazului comunal, în suprafaţă de 612 ha, către asociaţie. Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare şi au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului de apărare.

Marcel Ciobanu este unul din cei 38 de primari implicaţi în celebrul dosar „Consultanţa”

De asemenea, fostul primar al comunei Uda, Marcel Ciobanu, este unul din cei 38 de primari implicaţi în celebrul dosar „Consultanţa”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
Marcel Ciobanu nu a mai candidat la funcţia de primar al comunei Uda în anul 2012, însă procesele sale rămân moştenire grea pentru primăria acestei comune.

Iată cine se bate pentru fotoliul de primar al comunei Uda

Având în vedere că mai este foarte puţin timp până când va începe campania electorală pentru alegerile locale, am considerat că ar fi util pentru cititorii noştri lista cu candidaţii care se vor lupta să câştige fotoliul de primar al comunei Uda. Situaţia electorală de la Uda se prezintă astfel:
1. Maria Florin, actualul primar al comunei Uda, care a fost ales în anul 2012 din partea PDL, nu va mai candida anul acesta.
2. Din partea PSD, va candida Maria Găvan, fosta șefă de cabinet a lui Daniel Constantin
3. Neagu Gheorghe va reprezenta PAM.
4. Ion Moţ este aruncat în cursa electorală de către UNPR.
5. Marian Matei va candida din partea PND-ului.
6. Ion Ţucă, fratele actualului primar al comunei Cuca, s-a încris în cursa electorală drept candidat independent.
Sabina DIACENCO

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea