Reprezentanții UNESCO vin la Muzeul Golești

Muzeul Golești, singurul Muzeu de Viticultură în aer liber din Europa va avea, și în această vară, oaspeți de seamă. Este vorba despre un simpozion  internațional care se va desfășura pe domeniul Goleștilor și care va reuni delegații din 15 țări, reprezentanți ai Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură. Tema de anul acesta al Conferinței Internaționale se referă la contribuția  femeilor în dezvoltarea știintifică și culturală a lumii.
Directorul Filofteia Pally (foto) explică: „Conferința internațională Unesco, care anul acesta va avea tematica “Femeia și Creativitatea”, și care  este o temă extrem de generoasă, care va permite punerea în valoare a contribuției femeilor atât în istoria națională cât și în cea universală, va avea loc în această vară la muzeul nostru. Vor participa foarte mulți reprezentanți din muzee și cluburi UNESCO europene. Așteptăm și anul acesta 15 delegații din 15 țări. Cea mai numeroasă participare va fi din Sicilia, care este o zonă cu care avem relații științifice și parteneriale deja cu vechime, și în acest sens cred că va fi un benefeciu reciproc reîntâlnirea la Golești. Este o modalitate prin care Muzeul Golești este foarte bine pus în valoare în imaginea europeană. Prezența acestora este un indicator de calitate, așa cum și merităm, pentru că instituția noastră are extrem de multe particularități, care îi oferă statutul de unicitate.”
De altfel, Muzeul Golești a devenit o destinație turistică tot mai preferată de românii care și-au adăugat, în locurile de petrecere a vacanței, tot mai multe zone din România: „Am remarcat în ultimii doi trei ani revitalizarea turismului intern, care era extrem de scăzut, era mai mult un turism școlar. Parcă există o mai mare nevoie a celor care au văzut Vestul să știe că nu există doar un patrimoniu internațional, ci că și țara lor are multe de oferit, iar Goleștiul este foarte important pe această hartă a cunoașterii.”, mai declară directorul Muzeului Golești.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea