A fost lansat romanul „Trioletul marelui verb”

Miercuri, 27 aprilie, Biblioteca Judeţeană Argeş a găzduit lansarea romanului „Trioletul marelui verb”. Este vorba despre un roman, inspirat din viața lui Vasile Dorin Ghilencea, autorul, scris în colaborare cu nepoata lui, Amalia Ghilencea, studentă la Pitești, la Facultăţile de Litere și de Drept.

Au vorbit despre carte prof. Allora Albulescu și  scriitorul Mihail Ghițescu. Romanul este unul clasic, cu o perspectivă narativă bine definită. În prim-plan este povestea de iubire dintre doi tineri, eșuată din cauza familiei băiatului, care-și dorea o noră înstărită. Cea pe care o iubește el este nu doar săracă, ci și orfană de ambii părinți.

Tânărul alege să le facă părinților pe plac, se despart, iat fata se călugărește, el căsătorindu-se cu altcineva. Nu a uitat-o, însă, niciodată. Peste ani, se întoarce s-o caute, dar află că a murit la mânăstirea unde se retrăsese călugăriță.
În acest roman sunt puse în valoare principii morale ferme, în care autorul crede cu tărie. Este luminată imaginea satului românesc, în care el s-a format, dar pe care l-a părăsit pentru viața de la oraș. Ca și pe iubita lui, nu l-a uitat totuși niciodată. S.D.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea