Fostul jurnalist Adrian Vasiliu a lansat volumul „Dumnezei şi microbişti”

Marţi, 3 mai, la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat evenimentul de lansare a volumului „Dumnezei şi microbişti. Opt ani de scrieri de presă locală”, scris de fostul jurnalist Adrian Vasiliu. Cartea cuprinde o selecţie a materialelor publicate în ultimii opt ani de presă scrisă argeşeană, toate reprezentative pentru o anumită perioadă istorică: „Argeşeanul”, „Ghimpele”, „Obiectiv Argeşean”, „Atitudine în Argeş”, Antena 1 Piteşti, Net Wire TV RCS, Terra Sat, Alpha TV şi Argeş TV, „Curierul Zilei”, „Jurnal de Argeş”, „Ziarul de Azi”, „Oglinda”, „Vertical”, „Atac de Argeş”, „Top” şi „Societatea Argeşeană”. În prezent, Adrian Vasiliu este funcţionar la Comisia Europeană, la Luxemburg.
Din prezidiul evenimentului au făcut parte Carmen Rădulescu, fosta colegă a autorului  de la Antena 1 Piteşti, Octavian Mihail Sachelarie, care a scris prefaţa acestei cărţi, prefectul Cristian Soare, Gabi Cazan, care-l leagă de Adrian Vasiliu o prietenie de 26 de ani, editorul George Rotaru.

Octavian Mihail Sachelarie: „Cartea prezintă tipologii umane, de situaţie şi de conflict; cartea înseamnă memorie culturală, care va fi valorificată în viitor.”

Octavian Mihail Sachelarie şi-a exprimat emoţia sinceră de a-i fi fost profesor lui Adrian Vasiliu şi de a-i scrie prefaţa acestei cărţi: „Cartea prezintă tipologii umane, de situaţie şi de conflict; cartea înseamnă memorie culturală, care va fi valorificată în viitor. Acest volum sintetizează, în spirit jurnalistic, frământările societăţii argeşene, în mic, o reprezentantă semnificativă a societăţii româneşti contemporane. De Adrian Vasiliu mă leagă o veche prietenie, bazată pe îndelungi discuţii şi pe respect reciproc. Personal nu cred că Adrian şi-a încheiat misiunea de atent observator al societăţii româneşti. Cred că această profesie i-a intrat în sânge şi o continuă şi acum”.  
Carmen Rădulescu şi-a manifestat recunoştinţa faţă de sprijinul pe care i l-a acordat Adrian Vasiliu în meseria sa de jurnalist, reuşind să scoată la suprafaţă tot ce este mai bun din ea. „Volumul de faţă se referă la cea mai tristă perioadă din istoria recentă a argeșenilor, perioada 2004-2012. Regret că oameni ca Adrian Vasiliu au plecat din ţară”.
Editorul George Rotaru și prefectul Cristian Soare și-au exprimat admirația și respectul pentru autor și carte. La acest eveniment au fost prezenți foști colegi din presă, prieteni şi familia.

Adrian Vasiliu: „Am trăit istoria unui judeţ de-a lungul a nu mai puţin de 11 mandate de prefect”.

„Ideea acestei cărţi nu a apărut din senin. Mă gândeam la ea de nişte ani, însă nu am avut, până de curând, suficient material de o calitate decentă. A venit însă ultima etapă a carierei mele jurnalistice, aceea în care am avut cea mai mare libertate de exprimare din perioada în care am fost ziarist, iar acest lucru s-a concretizat în mult mai multe materiale de opinie. Am cunoscut sute, dacă nu chiar mii de oameni implicaţi în diferite evenimente. Am trăit istoria unui judeţ de-a lungul a nu mai puţin de 11 mandate de prefect, ca să dau un singur exemplu de volatilitate a administraţiei şi politicii argeşene.” (Adrian Vasiliu)
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea