Sute de milioane de lei risipite la Biroul Electoral Județean

Consiliul Judeţean Argeș a alocat pentru dotarea și utilarea Biroului Electoral Judeţean, nici mai mult, nici mai puțin decât șapte miliarde de lei vechi. Consilierii judeţeni au aprobat o hotărâre de actualizare a bugetului de venituri și cheltuieli al CJ, prin care s-a scos din fondul de rezervă suma de șapte miliarde de lei vechi pentru dotarea, funcţionarea și întreţinerea BEJ, o investiție destul de mare, ținând cont că BEJ va funcționa doar 56 de zile. Mai mult, sumele pot fi considerate umflate, întrucât toate elementele de birotică sunt supraevalaute. Spre exemplu doar pentru un Xerox s-au alocat 100 de milioane, deși pe piață, un Xerox performant nu depășește suma de 50 de milioane de lei, cu indulgență. Un alt exemplu, îl reprezintă banala hârtie. Consilierii județeni au alocat trei miliarde și jumătate de lei pentru coli de hârtie și tonnere pentru imprimante și 1,5 miliarde pentru accesorii de birou! Dar calculele consilierilor merg și mai departe. Din birourile lor călduțe au calculat kilogramul de zahăr la prețul de 6,40 de lei, deși orice gopsodină știe că mai mult de 4 lei, nu costă un kg de zahăr. Dar așa gospodăresc aleșii noștri, banii județului. Întrebat despre sumele alocate, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, declară:
”Lista a ajuns la Consiliul Județean Argeș prin Biroul Electoral Județean și supus aprobării, consilierii județeni votând cheltuilelile. Există hotărâre de consiliu în acest sens, vom vedea dacă vor fi cheltuiți toți banii, dacă nu, se reîntorc la buget.”
Dar mai bine, lăsam la latitudinea cititorului, dacă prețurile la care vor fi achiziționate bunurile respective sunt cele reale. Prețurile de mai jos sunt redate în moneda veche.
Listă necesar BEJ
- televizor - 24 milioane lei
- fax - 25 milioane lei
- 2 filtre de cafea - 5 milioane lei
- 2 răcitoare - 22 milioane lei
- 2 fotolii - 20 de milioane lei
- 7 birouri - 80 de milioane lei
- 40 de scaune - 100 milioane lei
- 3 cuiere - 6 milioane lei
- sistem de calcul Intel - 23 milioane lei
- 5 laptopuri - 150 milioane lei
- 6 licenţe - 80 milioane lei
- 1 xerox - 100 milioane lei
- 2 imprimante - 26 milioane lei
- furniruri și accesorii de birou - 1,5 miliarde lei
- consumabile imprimante copiatoare - 3,5 miliarde lei
- 250 de pungi de cafea - 47,5 milioane lei
- 20 kg zahăr - 1,6 milioane lei
- 100 baxuri de apă plată - 20 milioane lei
- 100 baxuri de apă minerală - 20 milioane lei
- 2 calorifere - 10 milioane lei
- neprevăzute - 240 milioane lei
Material realizat de Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea