Averile impresionante ale candidaților la Primăria Pitești

Lupta pentru Primăria Pitești a adus, în arenă, candidați bogați în idei administrative, dar și mai bogați în bunuri personale. Conturi de milioane de euro, mașini de lux, moșteniri impresionante venite peste noapte, timbre scumpe și bijuterii sclipitoare, toate se regăsesc în declarațiile de avere ale candidaților, sau cel puțin a celor care le-au depus. Redăm mai jos cele mai importante aspecte care se regăsesc în ultimele declarații de avere ale candidaților. Primul pe lista onorabililor politicieni care vizează fotoliul de primar, este chiar cel care, de 24 de ani, de nu se mai desparte de el doar cu forța, independentul, de acum, Tudor Pendiuc.

Tudor Pendicu, independent: două apartamente, două case, un lift și un Logan

Potrivit declaraţiei de avere din iulie 2013, Tudor Pendiuc are două apartamente în Piteşti de 58, respectiv 86 de metri pătraţi, cumpărate în anii 1990 şi 1996, împreună cu soţia sa, precum şi o casă în suprafaţă de 712 metri pătrați, construită în anul 2005.
Primarul Piteştiului şi soţia sa mai au o casă de 60 de metri pătraţi în comuna Salcia, judeţul Telorman, moştenită de soţia lui Pendiuc în anul 1995. Tot în comuna Salcia, soţia lui Pendiuc a moştenit două terenuri agricole de 1,38 hectare, respectiv 0,40 hectare, precum şi un teren intravilan în suprafaţă de 0,05 hectare.
Pendiuc mai are, la Piteşti, suprafeţe de 2.064 de metri pătraţi de vii, livezi, teren arabil, curţi şi construcţii, toate cumpărate în 1998.
Primarul Piteştiului deţine şi un autoturism Dacia Logan, din anul 2008. Totodată, el are două conturi de 22.095 de lei şi 5.069 de euro, precum şi un depozit bancar de 16.390 de lei.
În ceea ce priveşte veniturile, Pendiuc a obţinut în anul fiscal anterior declaraţiei de avere venituri de 52.433 de lei, din salariul de primar, iar soţia acestuia, Gabriela Pendiuc, a obţinut 36.270 de lei ca director la Şcoala Populară de Arte şi Meserii.
Pendiuc a mai notat în declaraţia de avere venituri de 22.300 de lei, obţinute din funcţia de conferenţiar universitar doctor la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu”, 9.418 lei obţinuţi ca membru în Comisia naţională de avizare a împrumuturilor de la Ministerul Finanţelor şi 6.715 de euro ca membru în Comitetul Regiunilor de la Bruxelles.

Narcis Sofianu, candidatul PNL - 25 de hectare de teren agricol

Narcis Sofianu este cel mai tânăr dintre candidați; fost ziarist, actual avocat, consilier județean și potențial primar, liberalul se dovedește a fi un bun întreprinzător. Sofianu deține în Olt și Argeș 25 de hectare de pământ, constituite într-o fermă rentabilă, pe lângă care a dezvoltat și o societate de  producție proprie. Tot la capitolul bunuri, Narcis Sofianu deține o colecție de timbre și numismatică în valoare de 7 000 de euro. Are însă și datorii în valoare de 80.000 de lei către o persoană fizică. Din avocatură, Sofianu a încasat 207.000 lei iar ca și consilier județean, 7.610 lei anual.

Mircea Andrei, candidatul PAM – numerar în conturi de peste 20.000.000 de euro.

Vedeta listei este nimeni altul decât Mircea Andrei. Senator, avocat de succes și politician abil, Mircea Andrei deține o avere impresionantă. Numai în conturile sale se regăsesc peste 20.000.000 de euro. Deține trei apartamente în București și trei case tot în capitală. Conduce doar mașini nemțești, BMW și Mercedes și administrează peste 10 hectare de pământ. Poartă doar bijuterii fine, în valoare de 50.000 euro, admiră tablouri de 70.000 de euro, are o piatră de mină în valoare de 25.000 euro, și, ca și contracandidatul său de la PNL, a investit în timbre, a căror valoare se apropie de 50.000 de euro.Nu are credite bancare și nici un alt fel de datorii financiare.

Andrei Gerea, candidat ALDE - credite de aproximativ 200.000 de euro

O figură aparte în această campanie este deputatul Andrei Gerea, mai cunoscut pentru ”reușitele” sale ca Ministru al Economiei. Cei de la Arpechim încă se resimt. Dincolo însă de succesele ministeriale, Andrei Gerea a reușit să crească și în valoare...pecuniară. Asta și datorită unor moșteniri apărute în declarația de avere completată la încetarea mandatului de ministru. Astfel, Gerea a primit o moștenire de 10 000 de euro, și încă una de 22.385 de lei. Banii s-au dovedit insuficienți pentru nevoile parlamentarului, așa că a contractat credite de aproximativ 200.000 de euro, deși venitul său de deputat este de 50.000 de lei anual. Gerea mai deține două terenuri în Ilfov și Brăila, două apartamente în București și Pitești și o casă în Ștefănești.

Dănuţ Dinu, candidat independent la Primăria Piteşti – trei mașini, patru copii

Acesta  este fost ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Argeş. Din ultima sa declaraţie de avere, pe care a făcut-o publică pe data de 16.04.2015, pe site-ul oficial al IPJ Argeş, se pot deduce următoarele: Dănuţ Dinu are un venit anual încasat de 46.800 de lei, adică venitul său lunar pe anul 2015 a fost de 3900 de lei. La această sumă se adaugă şi suma 1800 de lei câştigată în urma calităţii de preşedinte al asociaţiei de locatari ”Gospodarul”. De asemenea, soţia sa a câştigat pe anul 2015 suma de 14.400 de lei anual, adică 1166 de lei lunar, reprezentând venituri indemnizaţia de mamă.
La categoria bunuri imobile, Dănuţ Dinu a trecut o casă de 160 de mp, iar la bunuri mobile, candidatul poliţist la Primăria Piteşti a trecut că are în posesie trei autoturisme (2 BMW-uri), un Opel şi o motocicletă.

Gheorghe Dinescu, candidat PNŢCD – patru clădiri și un credit de peste 100.000 euro

Marea  avere a sa o considerăm a fi gramatica limbii române. Dar ne-a surprins şi cu alte ”achiziţii” deloc de neglijat. Astfel, conform declaraţiei sale de avere din anul 2012, pentru că de atunci  Gheorghe Dinescu nu a mai actualizat-o, Gheorghe Dinescu este administratorul firmei S.C. Picollo Alex S.R.L. Are un teren în Bascov cu o suprafaţă de 827 de mp. Deţine patru clădiri (Piteşti – 110 mp; Bascov – 60 mp; Bascov – 93 mp; Bascov – 47 mp) şi două autoturisme: Ford Sienna şi Mercedes Benz 9320. Gigi Dinescu, ca majoritatea românilor, nu a scăpat nici el de datorii la bănci. Dar, spre deosebire de noi, ăştia sărmanii, Gigi Dinescu a contractat un împrumut bancar deloc ”subţirel”. Astfel, în anul 2008, a contractat un împrumut de la Alpha Bank, în valoare de 130.006 de euro. Împrumutul este scadent în anul 2018.
În calitate de administrator al firmei S.C. Picollo Alex S.R.L., Gheorghe Dinescu a avut un venit anual încasat de 8000 de lei. Venitul soţiei sale, Florina Dinescu, a fost de 9000 de ron. De asemenea, Gheorghe Dinescu este asociat unic la S.C. International S.R.L.

Cornel Ionică, candidat PSD – declarație de avere echilibrată

După ce a exercitat atribuţiile primarului Pendiuc, candidează, acum, împotriva acestuia. Conform declarației de avere, neactualizată din 2010, Cornel Ionică are un teren agricol de 548 mp şi curţi-construcţii de 310 mp. Cornel Ionică are o casă de 228 de mp şi un garaj de 25,2 mp. Acesta mai deţine un autoturism Audi.  Viceprimarul Ionică a contractat două împrumuturi bancare: unul în valoare de 7.700 de euro de la Raiffeisen Bank şi unul în valoare de 83.385 de lei de la Banca Comercială Română.
În urma exercitării funcţiei de viceprimar, Cornel Ionică a avut un câştig anual de 47.536 de lei. Soţia sa, angajată la Salubritate, a avut un venit anual de 31.000 de lei.
Material realizat de Carmen Buliga, Sabina Diacenco

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea