Florin Petrescu, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Coșești, a fost condamnat, în urmă cu câțiva ani, pentru o infracțiune

Funcția de primar presupune o foarte mare responsabilitate, având în vedere că ai în mână destinele a câtorva mii de oameni. De aceea oamenii trebuie să discearnă foarte bine pe cine aleg să-i reprezinte timp de patru ani. De-a lungul timpului am văzut în fruntea comunităților primari certați cu legea, infantili, care nu au nicio legătură cu administrația locală dar și primari violenți. Astfel că, acum, când acest drept ne permite să stabilim noi persoana potrivită care să ne reprezinte interesele, consider că  trebuie să ne informăm foarte bine despre candidații care au intrat în cursa aceasta electorală. Consider că nu trebuie să ne uităm doar la ce ne promite unul sau altul că

va face în acea localitate, pentru că, de multe ori s-au dovedit a fi numai minciuni electorale, ci, foarte important - trebuie să ne uităm și la trecutul lor pentru a trage niște concluzii în ceea ce privește caracterul fiecăruia, pentru că ,,lupul își schimbă părul, dar năravul, ba”.  Așadar, dacă candidatul are un trecut nepătat și a dovedit și în alte segmente că a reușit prin muncă cinstită, acela consider că este potrivit pentru funcția de primar.  În acest sens, mi-am propus să vă prezint profilul candidatului PSD la funcția de primar al comunei Coșești, care nu are un trecut tocmai imaculat. Când spun acest lucru, vă asigur că sunt cât se poate de obiectiv, discutând despre faptele pe care domnia sa le-a săvârșit.

Fostul condamnat Florin Petrescu se vrea primar

Așa cum spuneam, despre trecutul candidațiilor, iată că trecutul candidatului PSD la funcția de primar al comunei Coșești naște semne de întrebare în ceea ce privește comportamentul domniei sale, având în vedere condamnarea pe care a primit-o în anul 2010.
Sigur, este o condamnare cu suspendare, dar fapta în sine este destul de gravă, ce putea să aibă urmări tragice, dar la acest lucru Florin Petrescu nu s-a mai gândit în momentul când s-a urcat la volan, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Am putea spune că a fost o faptă iresponsabilă, fără să se mai gândească la urmări, fapt ce ne face să ne întrebăm dacă va acționa la fel și în primărie dacă va ajunge primar. Dar dacă ne uităm ce a făcut în perioada destul de scurtă în care a ocupat funcția de viceprimar, ajungem la concluzia de mai sus, ,,lupul își scimbă părul, dar năravul, ba”. Iar aici mă refer la episoadele pe care vi le-am prezentat, cu oprirea sistemului de supraveghere din comună, dând frâu liber hoților, mai ales celor de lemne, și lucrările publice pe care le-a făcut fără niciun fel de autorizație, fapte pe care vi le-am prezentat în urmă cu câteva săptămâni.
Dar să trecem la subiectul discuției și să vă prezint, succint, rechizitoriul dosarului care i-a adus condamnarea lui Florin Petrescu: ”În seara zilei de 02.09.2009, după ce a consumat băuturi alcoolice, învinuitul Petrescu Florin, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, s-a urcat la volanul unui autoturism marca Dacia, cu nr. de înmatriculare AG-10-DEI și a condus acest autoturism pe drumul public din comuna Corbi, învinuitul intenționând să se deplaseze din comuna Corbi, sat Corbșori, județul Argeș în comuna Domnești.
În timp ce conducea autoturismul pe drumul public din comuna Corbi, sat Stănești, județul Argeș, în jurul orelor  19:53, învinuitul Petrescu Florin a fost oprit de către organele de poliție care, observând că învinuitul se afla sub influența băuturilor alcoolice, l-au testat pe învinuit cu apartul alcotest și au constatat că învinuitul Petrescu Florin prezenta o concentrație de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat.
Învinuitul Petrescu Florin a fost condus la Spitalul Dr. Teja Papahagi din comuna Domnești, județul Argeș unde, la orele 20:20 și 21:20 în data de 02.09.2009, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și din Buletinul de analiză toxicoligică – alcoolemie nr. 615 din 15.09.2009 eliberat de S.M.L. Argeș rezultă că la prima probă de sânge recoltată la orele 20:20, învinuitul Petrescu Florin a avut în sânge o îmbibație alcoolică de 0,95gr.%. la o oră după recoltarea primei probe biologice, învinuitul Petrescu Florin i-a mai fost recoltată o probă biologică și, în urma analizei acestei probe recoltată la orele 21:20, învinuitul a prezentat o îmbibație alcoolică în sânge de 0,80 gr.%, astfel că după depistarea învinuitului în trafic de către organele de poliție alcoolemia învinuitului era în descreștere”, se arată în rechizitoriul formulat de procurorul de caz.

Declarații mincinoase

Conform rechizitorului, Florin Petrescu a încercat să inducă în eroare și organele de cercetare cu care nu a colaborat într-un mod cât se poate de sincer. Deși se știa vinovat, Petrescu a declarat la începulul anchetei că a băut foarte puțin, cca- 100 – 200 ml de țuică de prună și nu a consumat alimente.
Iată o minciună crasă a lui Petrescu, care a fost descoperită după ce i-au fost recoltate probe de sânge. În urma recoltării probelor de sânge Petrescu și-a schimbat declarațiile de mai multe ori, fiind contradictorii cu celelalte.
Însă, concluzia acestui episod, ar trebui să pună cetățenii comunei Coșești pe gânduri și să se gândească bine pe cine vor să aleagă pentru ca să nu să trezească mai târziu că și ei au fost mințiți.
,,Pe parcursul efectuării cercetărilor, în fața organelor de cercetare penală, învinuitul Petrescu Florin a dat declarații contradictorii, schimbându-și declarațiile după aflarea rezultatului analizelor probelor de sânge, încercând astfel, prin solicitarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei să scape de răspunderea penală. Când a fost depistat de către organele de poliție, în prima declarație, învinuitul a declarat că a consumat cca. 100 – 200 ml țuică de prună și nu a consumat alimente. Cu ocazia recoltării probelor biologice învinuitul a declart că a consumat, între orele 14:00 și 16:00, cca – 150 -200 ml țuică și nu a mâncat. În declarațiile date după aflarea rezultatului analizelor probelor de sânge învinuitul Petrescu Florin, într-o declarație afirmă că a consumat, între orele 14:00 și 16:00 cca. 100 – 200 ml țuică de prună, după care a mai consumat  150 – 200 ml palincă, între orele 19:15 și 19:30 și apoi a mâncat un șnițel, iar într-o altă declarație susține că, între orele 14:00 – 16:00, nu a consumat mai mult de 100 ml de țuică, iar între orele 19:15 – 19:30, a consumat 100 ml palincă, după care a mâncat un sandwich.
După aflarea rezultatului analizei probelor de sânge învinuitul Petrescu Florin a solicitat efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei, schimbându-și declarația cu privire la cantitatea de băuturi alcoolice consumate, orele între care a consumat băuturi alcoolice și faptul dacă a mâncat sau nu.
Declarațiile învinuitului sunt nesincere și sunt făcute în încercarea acestuia de a scăpa de răspunderea penală, după aflarea rezultatelor probelor de sânge învinuitul schimbându-și declarațiile și solicitând un calcul retroactiv al alcoolemiei, probă care i-a fost respinsă de către organele de urmărire penală”, se mai arată în rechizitoriul dosarului care i-a adus o condamnare lui Florin Petrescu, cel care acum se vrea primar la Coșești.

Decizia instanței

Astfel că, după ce a fost întocmit dosarul de către procurorul de caz, Florin Petrescu a fost trimis în judecată. Numai că, nu știu din ce motive, prima instanță, Judecătoria Curtea de Argeș, l-a achitat pe învinuitul Petrescu Florin, dar în urma recursului formulat de Parchetul Curtea de Argeș, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe inculpatul Petrescu Florin la pedeaspsa de 8 luni de închisoare în condițiile art.81 Cod penal, stabilind un termen de încercare de 2 ani și 8 luni conform disp. Art. 82 Cod penal.
,,Admite apelul declarat de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Curtea de Argeș, împotriva sentinței penale nr.115 din data de 08.04.2010, pronunțată de Judecătoria Curtea de Argeș în dosarul nr. 2912/216/2009, intimat – inculpat fiind Petrescu Florin, (...). Desființează sentința apelată în sensul că înlătură achitarea inculpatului pentru infracțiunea prev. de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002, cu toate consecințele.
În baza art. 87 alin 1 din OUG 195/2002 cu aplicarea disp. art. 74 – 76 Cod pen. condamnă  pe inculpatul Petrescu Florin la pedeaspsa de 8 luni de închisoare în condițiile art.81 Cod penal.  Stabilește termen de încercare de 2 ani și 8 luni conform disp. Art. 82 Cod penal.  Atrage atenția inculpatului asupra disp. art. 83 Cod Pen.
Obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare către stat pentru judecarea în fond a cauzei, din care 50 lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu. (...)
Pronunțată în ședința publică azi, 23 septembrie 2010 la Tribunalul Argeș, Secția penală”, se arată în sentința primită de inculpatul Petrescu Florin.
Lucian Gherguș

Click AICI pentru vizualizarea deciziei instanței

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea