Viceprimarul Cornel Ionică: ,,Atenție mare! Este ultima căruță în care ne putem urca!”

Într-o discuție despre fondurile europene, cu prilejul prezentării celui de-al 13-lea proiect cu finanțare europeană, Centrul Multifuncțional, dus la bun sfârșit de administrația locală, Cornel Ionică, prinzând gustul banilor europeni, cu care Piteștiul s-a dezvoltat fulminant în ultima vreme, atrăgea atenția că, dacă nu ne vom zbate în următoarea perioadă să atragem fonduri europene, vom pierde trendul dezvoltării, fiind ,,ultima căruță în care ne putem urca”.
Ionică spune că, în momentul de față, administrația municipală lucrează la proiecte europene în valoare de peste 250 – 300 milioane de euro. Un lucru îmbucurător am putea spune din mai multe motive. În primul rând, orice investiție dezvoltă economia locală, banii respectivi ajungând,  în final, în buzunarele argeșenilor, prin crearea de noi locuri de muncă și în conturile firmelor autohtone, care vor lucra la realizarea acelor obiective. Totodată, vom putea beneficia și de noi obiective de mare anvergură pe care bugetul local nu și le-ar permite să le realizeze. Ceea ce trebuie să înțelegem este că orice proiect european, de utilitate foarte importantă sau mai puțin importantă, este bine venit având în vedere că atragem acei bani în economia locală. Chiar și mult blamtele Centre Turistice, pentru care au existat axe de finanțare, au fost bine venite, dacă stăm să ne gândim câți bani au venit în economia județeană și locală prin realizarea acestora, cărora li se poate schimba destinația după o anumită perioadă de timp.
Așadar, iată că Ionică a înțeles acest lucru și, după cum s-a și declarat, este un mare susținător al fondurilor europene; spune că trebuie să depunem eforturi maxime pentru accesarea acestor bani europeni.

,,Ne-a trecut glonțul pe la ureche”

De apreciat este faptul că administrația municipală Pitești a dus la bun sfârșit toate proiectele cu finanțare europeană. Foarte multe administrații din țară nu au reușit să finalizeze proiectele europene la termen și au fost obligate să suporte din bugetul local valoarea proiectului, ceea ce ar fi fost o catastrofă pentru orașul nostru, cu un buget local, deja firav.
Însă și reprezentanții administrației locale Pitești au avut emoții în ceea ce privește respectarea termenelor de finalizare a proiectelor. În acestă sesiune, 2007 – 2014, administrația locală Pitești a avut în derulare 14 proiecte europene ce au însumat o valoare de peste 1.000 de miliarde  lei vechi și care au fost și urmează a fi implementate cu succes. Dar și așa, au existat câteva proiecte care au fost pe cale să nu se realizeze la termen. Unul dintre acestea este Centrul Multifuncțional de la Cinema București, care a fost dat în folosință chiar săptămâna trecută. Bucuros că și acest proiect a fost finalizat, proiect care i-a dat mari emoții, Cornel Ionică a invitat presa,  săptămâna trecută,  în această clădire pentru a prezenta proiectul ce a fost realizat cu succes.
,,Am ținut să ne întâlnim la această conferință de presă, în această locație, nu în ideea de a realiza vreun festivism, de a tăia panglici, dar credeți-mă, eu personal simt o mare ușurare prin faptul că reușim să finalizăm proiectul. Este al 13 – lea proiect din cele 14 pe finanțare europeană care se finalizează. Este un proiect foarte important pentru care s-a muncit enorm și am tremurt serios. Gândiți-vă că dacă nu puteam să ne încadrăm în niște termene eram într-o altă situație acum, cum sunt foarte multe administrații din țară, executați pe buget pentru faptul că nu am realizat proiectul.  Este ce mai modernă sală din sudul țării, ca sală de spectacole, ca sală de cinematograf.
Ne-a trecut glonțul pe la ureche. Sala are 404 locuri. Într-o lună de zile vom da în folosință și Școala Nr.19. O să vedeți acolo o școală ultra modernă, cu dotări de ultima oră, realizată tot pe fonduri europene. Eu sunt un susținător al fondurilor europene și propun proiecte viabile și proiecte realizabile. Gândim proiecte de care Piteștiul are nevoie.
Atenție mare! Este ultima căruță în care ne putem urca. Dacă muncim serios în perioada următoare, vom avea și rezultate. Avem proiecte de aproximativ 250 – 300 milioane de euro la care deja se muncește”, ne-a mărturist viceprimarul municipiului Pitești, Cornel Ionică
Lucian Gherguș

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea