Gerea vrea autostradă pentru IT la Pitești. Înainte sau după Autostrada Pitești-Sibiu?

# În 2012, salvarea Arpechim. Azi... o dăm în calculatoare, că la Arpechim s-a cam închis...

În campania electorală se fac promisiuni care, aşa cum ne-am obişnuit deja,  nu se respectă aproape niciodată, candidaţii mizând pe faptul că electoratul român uită repede şi iartă uşor. Ca şi în campania electorală din anul 2012, atunci când Andrei Gerea vroia să obţină al treilea mandat de deputat în Parlamentul României, în cadrul lansării candidaturii sale pentru Primăria Piteşti pentru alegerile din iunie, Andrei Gerea promite câte-n lună şi stele:
„Nu vreau să fiu un primar a cărui principală preocupare să fie administraţia comunală. Avem societăţi şi direcţii care trebuie să fie mult mai eficiente în gestionarea problemelor cotidiene. Vreau să fiu un primar care să deschidă Piteştiul spre o dezvoltare la nivel european. Putem face un spital modern, putem avea infrastructură modernă, putem anvelopa blocurile, putem moderniza şcolile, dacă avem forţă economică. Iar pentru acest lucru, trebuie ca administraţia locală să devină un partener al oamenilor de afaceri. Vom reuşi să aducem investitori nu punându-le piedici, ci oferindu-le facilităţi. Un element vital în această în această ecuaţie îl reprezintă educaţia şi cercetarea. Vom crea la Piteşti primul centru IT din sudul ţării. Bucureştiul deja nu mai face faţă pe această piaţă. Vom avea pe lângă tineri specializaţi în IT şi cercetare, angajatori care vor veni la Piteşti”.
Şi ca să demonstrăm faptul că, cel puțin în parte, promisiunile făcute de deputatul Gerea sunt cam vorbe în vânt, haideţi să ne uităm puţin pe promisiunile făcute de acesta în campania electorală din anul 2012 şi să vedem câte din ele au fost transformate în realitate.
O mare parte din campania sa electorală şi multe dintre promisiunile sale de atunci se refereau la subiecte economice, în virtutea faptului că Gerea se credea un economist de elită:
# La punctul 6 al programului electoral al lui Andrei Gerea, scria negru pe alb: „Vom salva Hidroelectrica de BĂIEŢII DEŞTEPŢI, protejaţi de guvernarea PDL”. În realitate însă, în anul 2013, Remus Boza, cel pus de USL să salveze societatea, a devenit el însuşi un băiat deştept, dovadă că a fost trimis în judecată pentru că a oferit contractele Hidroelectrica tocmai firmei sale de avocatură.
# La punctul 7, fostul ministru al economiei se lăuda în felul următor: „Am pornit activitatea de la Oltchim şi verificăm cum s-a furat acolo în ultimii ani” (decembrie 2012) sau „Dorim să lansăm un mesaj celor care lucrează la Arpechim şi familiilor lor: nu-i vom lăsa şi vom găsi o soluţie bună pentru ca această perlă a industriei româneşti să nu se închidă. Vrem să reparăm tot răul făcut de guvernarea PDL – ascuns sub denumirea de ARD – şi avertizăm că cei ce promit azi relansarea Arpechim sunt vinovaţi, de fapt, de situaţia în care a ajuns, de faptul că vedem tot felul de hiene bătând pe la porţile Combinatului ca să rupă o bucată şi să o vândă la fier vechi. Toţi aceştia vor fi aduşi în faţa Justiţiei şi vor plăti pentru hoţiile făcute! (decembrie 2012).”
Ce s-a ales de promisiunile lui Andrei Gerea din timpul campaniei electorale din anul 2012? Sub mandatul său de ministru al economiei, deci ocupând o funcţie-cheie care-i permitea să-şi respecte angajamentele electorale, s-a decis închiderea definitivă a Arpechimului.
Şi acum, în actuala campanie electorală, Andrei Gerea vine şi ne promite că „vrea să creeze primul centru IT din sudul ţării!!! De ce să ne plece tinerii, când pot avea aici salarii foarte bune?”. De unde atâta tupeu? Oare Gerea crede că argeşenii au uitat promisiunile sale fanteziste din anul 2012?  În condiţiile în care ne pleacă medicii, profesorii, inginerii şi chiar muncitorii simpli, cum s-o fi gândit deputatul Gerea să transforme Piteşti-ul în locomotiva IT-istă a României?
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea