Mircea Andrei şi PAM au sărbătorit în mijlocul argeșenilor, îmbrăcați în costume populare

# Tur de forţă de Sfinţii Constantin şi Elena

Peste 300 de membri ai Partidului pentru Argeş şi Muscel au participat, în data de 21 mai, la o acțiune menită să promoveze portul şi tradiţiile populare argeșene. Mai exact, de sărbătoarea Sfinţilor Împărați Constantin şi Elena, membrii PAM, în frunte cu preşedintele Mircea Andrei, s-au  îmbrăcat în portul popular argeşean şi au mers în localităţile Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni şi Piteşti, acolo unde au sărbătorit alături de argeșeni.
Argeșenii aflați în cele patru orașe s-au alăturat membrilor Partidului pentru Argeș și Muscel în cadrul unui eveniment menit să promoveze frumuseţea portului popular românesc în general și argeşean în special. Prima oprire a avut loc în Cetatea Basarabilor, acolo unde, candidatul PAM la Primăria Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu, s-a alăturat echipei lui Mircea Andrei. ”Curtea de Argeș este un oraș cu tradiții, un oraș istoric, ce păstează încă viu portul popular. Era normal ca și noi să ne alăturăm acestui demers și sper ca în anii următori să devină tradiție” – a declarat Nicolae Diaconu, candidatul PAM la Primăria Curtea de Argeș.

Doi dintre candidații Pam și-au serbat onomastica în straie populare,  printre argeșeni

Ce-a de-a doua oprire a echipei PAM a avut loc la Câmpulung, acolo unde Constantin Staicu – candidatul acestei formațiuni politice la Primăria Câmpulung a ales să își serbeze onomastica într-un mod cu totul inedit: îmbrăcat în costum popular și alături de cetățenii din localitate.
Și candidatul PAM la Primăria Mioveni, Argentina Elena Culcuș, a petrecut de ziua numelui în rândul locuitorilor din Orașul Tinereții. ”Am fost ani buni managerul unei instituții de cultură, așa că, din punctul meu de vedere, este absolut normal, ca portul și tradițiile argeșene să fie promovate neîncetat. Sunt mândră că voi candida din partea PAM, partid care a demonstrat încă o dată că pune preț pe argeșeni și le promovează valorile” – a declarat Argentina Culcuș, candidatul PAM la Primăria Mioveni.

Mircea Andrei: Sâmbătă am redescoperit cum e să fii mândru că ești argeșean!

Turul de forță al portului popular argeșean inițiat de reprezentanții Partidului penru Argeș și Muscel s-a încheiat la Pitești, acolo unde, în cadrul sărbătorii ce a marcat Zilele Orașului, echipa PAM a socializat cu cei prezenți în central orașului și nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că și în municipiul reședință de județ au fost foarte multe persoane care au răspuns invitației și au purtat straie populare.
Așa cum era normal, în fruntea echipei s-a aflat președintele Partidului penru Argeș și Muscel și candidatul acestei formațiuni la funcția de primar al municipiului Pitești, Mircea Andrei: ”Susţin portul popular românesc, portul popular argeşean, tradiţiile şi minunile acestui judeţ. Consider că promovarea lor, dincolo de câteva acţiuni terne care s-au făcut până acum, ar trebui să se întâmple mult mai des şi mai frumos, mai aproape de oameni. Sunt foarte încântat de faptul că foarte mulți argeșeni au răspuns pozitiv apelului nostru și s-au implicat în acţiunea de promovare a portului popular şi a tradiţiilor argeşene. Ne-au lăsat strămoşii o minune de port popular, o poveste de tradiţie, lucruri care în alte locuri au dispărut sau nici măcar nu au existat vreodată atât de pregnant cum se întâmplă la noi. Sâmbătă am descoperit cum e să fii din nou mândru că ești argeșean!” – a declarat Mircea Andrei, candidat din partea PAM  la alegerile din 5 iunie pentru funcţia de primar al Piteştiului şi primul pe lista de consilieri judeţeni ai Partidului pentru Argeş şi Muscel.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea