Europa - spațiu al diversității și al valorilor

Centrul Europe Direct Argeș, alături de Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, a organizat în data de 9 mai 2016 un eveniment de celebrare a Zilei Europei, într-o manieră interactivă.
Deschiderea evenimentului a fost făcută în plen de către președintele Consiliului Județean Argeș,  Florin Tecău și vicepreședintele Constantin Polexe, cu discursuri despre importanța Uniunii Europene și despre tripla semnificație a zilei de 9 mai.
Evenimentul a debutat cu un dialog muzical susținut de elevi ai Liceului de Artă ”Dinu Lipatti” din Pitești și s-a adresat tinerilor, elevi de diferite vârste, de la instituțiile de învățământ din județul Argeș. Pe tot parcursul evenimentului, au fost desfășurate ateliere cu exerciții aplicative și atractive, cu gânduri despre Europa.
Toți participanții au vizitat standurile, special amenajate, de promovare a unor elemente specifice de identitate culturală a țărilor comunitare concepute de către voluntarii Centrului Europe Direct Argeș. Fiecare stand a redat informații despre obiective turistice importante, legende, tradiții și obiceiuri, dansuri și porturi populare, personalități celebre, mâncăruri și tradiții culinare, sporturi și simboluri naționale.
În cadrul expoziției ”Europa – casa mea”, publicul a putut admira în holul Bibliotecii Județene Argeș lucrări ce reflectă principalele valori europene, realizate de elevi din diferite instituții de învățământ argeșene.
Pe toată durata evenimentului, a avut loc concursul de cultură generală ”Tu prin Europa!”, cu premii oferite din sfert în sfert de oră, iar toți cei care au dorit o amintire frumoasă în zi de sărbătoare, au imortalizat momente unice la colțul fotografiei europene.
Standul cu materiale informative pe diverse teme europene a fost la dispoziția publicului argeșean întreaga zi, unde au fost oferite, gratuit, baloane și broșuri provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene.
Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea