Greu de pensionat. Peste 140 de profesori pensionari ocupă locurile de muncă ale debutanților

Cea mai mare problemă cu care se confruntă învățământul argeșean este, în opinia inspectorului general al ISJ, Dumitru Tudosoiu, lipsa de posturi pentru profesorii tineri. Acest blocaj este cauzat de cadrele didactice mai în vârstă, care deși împlinesc vârsta de pensionare, optează pentru a rămâne la catedră.
În cea mai recentă conferință de presă susținută de Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș a punctat o problemă strigentă cu care se confruntă profesorii debutanți, lipsa locurilor de muncă: “Am putea menține și pensionarii în sistem, dar totuși, să ai 142 de prelungiri de activitatea în condițiile în care 10 posturi sunt în restrângere de activitate, mi se pare cam mult. Am făcut propuneri la minister, inclusiv la întâlnirea cu ministrul de la Slatina, dinainte de Paște. Mi se pare cea mai gravă problemă din Argeș”.
De asemenea, acesta consideră că cele câteva condiții pe care trebuie să le respecte pensionarii care vor să-și continue activitatea în sistem sunt prea puțin restrictive, restrângând astfel șansele tinerilor care vor să intre în sistem.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea