Rochling-Automotive vine anul acesta în Oarja

# Raportul King Sturge prevede o reabilitare a pieţei imobiliare industriale. Previziunile recentului raport King Sturge oferă o evaluare a principalelor tendinţe macroeconomice, a schimbărilor la nivelul pieţei de logistică şi a managementului lanţului de aprovizionare din 13 ţări europene: Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Turcia şi Marea Britanie. Raportul sugerează o îmbunătăţire stabilă în activitatea economică pentru întreaga Europă.
Pentru anul în curs se preconizează că vor predomina în continuare construcţiile la cerere de spaţii industriale şi logistice (build to suit), din cauza restricţiilor de finanţare şi a noilor dezvoltări limitate la preînchirieri, mai degrabă decât construcţiile speculative. Nivelul chiriilor va rămâne în jur de 4,0-4,25 euro/m2, iar rata de neocupare va scădea foarte puţin, de la 15% la 14%, având în vedere că tranzacţiile se realizează în continuare mai degrabă în scopul relocărilor decât al extinderii. Stocul de spaţii logistice şi industriale moderne în Bucureşti va atinge 1 mil. m2 în 2011.
Cererea pe piaţă va veni din partea câtorva nume nu-i intrate pe piaţă, majoritatea provenind din domeniul automobilelor şi electronicelor, împreună cu furnizorii şi operatorii lor logistici. De asemenea, cererea se va manifesta din partea clienţilor finali care sunt în căutare de terenuri industriale pe autostrada A1 şi în proximitatea Bucureştiului, luând în considerare faptul că preţul pentru terenurile de prim rang a scăzut cu circa. 40% comparativ cu 2009.
Conform raportului, se aşteaptă ca raportul între cererea, şi ofertă pe piaţă să devină mai echilibrat. Se apreciază că anul acesta se va înregistra în anumite locaţii un deficit în stocul de spaţii logistice moderne şi de bună calitate.  Dezvoltatorii se vor concentra în continuare pe construcţiile la cerere (build to suit), deşi câţiva vor promova proiecte speculative pe pieţe măture consacrate, mai ales în locaţii unde au securizat deja preînchirieri substanţiale."
Alt semn de revigorare a sectorului îl reprezintă intrarea pe piaţa românească a unor noi producători care au demarat construcţia unităţilor proprii (care urmează a fi livrate în 2011): Lufkin Industries şi Toro în Ploieşti, Plexus în Oradea, Valeo lângă Timişoara, Rochling-Automotive în Oarja, lângă Piteşti."
Dezvoltatorul imobiliar belgian Warehouses DePauw (WDP) va iniţia construcţia primului proiect logistic şi industrial din România  în acest an, în localitatea Oarja, în apropiere de Piteşti, unde divizia italiană a companiei germane Röchling-Automotive va ocupa 5.000 de metri pătraţi.
Reprezentanţii Rochling au declarat că vor deschide în România o unitate de producţie pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, care va furniza piese uzinei Ford şi, probabil, Dacia, în urma unei investiţii de peste cinci milioane de euro. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea