Mai e mult până departe... Ioana Jenica Dumitru așteaptă like-uri pe facebook, minimum 7.000, de la cetățenii din Ștefănești

# Aceștia, deocamdată, nu se grăbesc. Chiar deloc...

Deputatul UNPR (?!) Ioana Jenica Dumitru se antrenează de zor în încercarea de a prinde funcția de primar la Ștefănești. Interesant este faptul că cei cu care se antrenează sunt îmbrăcați, toți, în roșu. Pagina de facebook este plină de roșu, de echipa PSD – atât cea locală cât și, pe ici, pe colea, de câțiva consilieri județeni, pesediști și ei, care s-au spetit să o promoveze.  Alături i-a stat, tot timpul, viceprimarul Ion Mihalcea, adică unul dintre așa-zișii baroni locali pe care, în același mandat de parlamentar, doamna deputat  îi considera un fel de cancer al țării.
”Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!”; ”Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta” – sunt titlurile a numai două moțiuni depuse, în Parlament, de doamna deputat, ajunsă acolo pe listele PP-DD, ce a trecut, ulterior, la UNPR-ul ce creștea mai repede decât Făt Frumos. Iată, acum, că vaporul electoral de croazieră este constituit tocmai de partidul cel mai înjurat, de partidul baronilor. Nu se pune, în dragoste, la război și, mai nou, în politică. Situația este cu atât mai hilară cu cât șeful de campanile al doamnei candidat este un baron pesedist pur sânge…

De ce este considerat viceprimarul din Ștefănești, Ion Mihalcea, baron

Viceprimarul localității, Ion Mihalcea, a reușit de când este edil, să-și împroprietărească toată familia cu terenuri și case care ba apar în declarația de avere, ba își modifică suprafețele, ba dispar cu desăvârșire. Spre exemplu, viceprimarul psd-ist a primit din partea părinților moșteniri în case și terenuri, pe care le-a transmis, parțial, mai departe fiicei, Alina Tufă Mihalcea, angajată, de asemenea, la Primăria Ștefănești, subdivizia cultură. Și soția viceprimarului, Elena Mihalcea este angajată la primăria unde soțul este viceprimar, practic o instituție publică de...familie.
Mihalcea nu a reușit să explice coerent dispariția unui teren intravilan moștenit în 2003, în suprafață de 2015 mp. “Și terenul ăsta l-am moștenit de la părinții mei, noi fiind mai mulți frați, după care l-am dat copiilor. Noi am avut și pădure, și tot așa a fost împărțită între frați, în urma succesiunii. Nu au fost pe numele meu, de aceea nu apar toate în declarațiile de avere.” Probabil așa a ajuns fiica viceprimarului împreună cu soțul, polițistul Alin Tufă-Mihalcea, să dețină 4000 mp intravilan, 3200 mp extravilan, o pădure de 7500 mp, pășuni, lac și o casă. Casa e moștenită, dar nu a fost niciodată în declarația de avere a tatălui… O avere frumușică pentru funcționari publici remunerați cu salarii nu prea mari.

Ion Mihalcea, în atenția ANI

Viceprimarul din Ștefănești a ajuns și la ANI. De fapt, niște cetățeni din comună au depus o sesizare către Agenția Națională de Integritate. Ce spune edilul despre asta: “Da, este adevărat, mi s-a făcut o sesizare la ANI, dar până acum nu m-au chemat. Nu îmi este teamă, pentru că știu că sunt în regulă…” Un alt aspect, cel puțin curios, este că nici viceprimarul și nici soția sa nu dețin conturi bancare în care să se afle mai mult de câțiva lei. Probabil că Mihalcea este un angajat de modă veche, care preferă cash-ul, pe principiul românesc “ce-i în mână, nu-i minciună!”

Deputatul Jenica Dumitru, sabotată pe facebook de votanții din Ștefănești?!

Deși foarte activă în ultima perioadă, deputata de Ștefănești are, pe facebook, dacă nu o problemă de comunicare, cel puțin una de… votare. Un mesaj optimist, în care o persoană ajută pe alta să urce, adică să depășească un obstacol, ceva, s-a ”bucurat” de atenția candidatului feminin la funcția de primar al Ștefăneștiului. Aceasta a scris: ”Aștept să văd numărul vostru prin numărul de like-uri și comentări și distribuiri. Începem să numărăm de azi (20 aprilie, n.r.). Dacă nu vom vedea un număr peste 7000 atunci înseamnă că cei care vor dreptate sunt prea puțini. OK?”
Ei bine, cei care vor dreptate sunt, în Ștefănești, foarte puțini. Sau, mai bine zis, cei care vor dreptatea la care se referă domna candidat. Săptămâna trecută erau sub 100 de ”like-uri” și cam același număr de distribuiri. Poate că nu era dreptatea acolo, cine știe… Doamna deputat încă așteaptă, suntem convinși, miile de votanți… C.B., S.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea