Primarul din Bradu, Florin Frătică - proaspăt autor de monografie, dar agramat pe Facebook

Comuna Bradu este, în continuare, un tărâm al făgăduinței, un loc unde Alice se poate simți mai ceva decât în Țara Minunilor. Brădenii au avut parte, de la Revoluție, de explozii imobiliare, de tranzacții spectaculoase, de un primar cu ceva ani de pușcărie și de un altul cu ceva luni de arest.
Ei bine, cel din urmă nu se mulțumește numai cu cele câteva luni de arest, ci ține morțiș să șocheze în continuare. Florin Frătică s-a apucat de scris, și nu de orice flecușteț ci, direct, de Monografia Comunei Bradu. Lucrare grea, cu trimiteri directe către diferite arhive, către biblioteci. Adică spre locuri de care Frătică s-a ferit ca dracu` de tămâie. Când să fi cercetat primarul (cercetat penal) din Bradu câteva mii de file? Când să fi învățat, acesta, să stăpânească atât de bine tainele limbii române? Pentru că, pe facebook, o zonă publică, Florin Frătică este acela pe care îl știm noi: cu probleme reale de scriere, cu dezacorduri, cu poticneli...
Iată, mai jos, câteva exemple de bună stăpânire a limbii române, extrase, cu ușurință, din postările recente ale primarului din Bradu. Veți afla, astfel, că în comună există străzile Floriilor (Florilor), Plopiilor (Plopilor); că ”Răspunde” se scrie, întotdeauna cu literă mare (elementar, ce dracu’!...), cu câți de ”i” se scriu copiii ș.a.m.d.

# Florin Fratica
11 mai la 17:01 
In câteva minute voi Răspunde la toate întrebările in direct la Arges TV cu Anca Manu!
# Florin Fratica susţinând infrastructura in Comuna Bradu.
11 mai la 22:30 • Comuna Bradu •
Brădeni,
Continuă programul de asfaltări în Bradu. Astăzi s-a turnat îmbrăcăminte bituminoasă pe strada Alunului( s a pregătit terenul), Plopiilor, Fagetului şi urmează asfaltare pe strada Brânduşei si Toporasilor ,Floriilor !!!
# Florin Fratica
16 mai la 14:29 •
Maine dimineața la ora 7,30 ma puteti urmări in direct la Arges TV la emisiunea domnului Edi Vasile!
Va pot Răspunde la toate întrebările dumneavoastră in direct!
# Florin Fratica a adăugat 3 fotografii noi.
Azi , strada Fagetului din comuna Bradu va arată ca o strada dintr -o comuna europeană!
Urmează celelalte străzi...
# Florin Fratica
In curand se va amplasa o Cișmea in incinta parcului pentru ca toti copii si părinții sa o folosească pentru consum apa .
#  Florin Fratica
Pana la asfaltarea unor străzi din Comuna Bradu le vom reabilita cu pietriș!
Reabilitare prin pietriș a străzi Prof.Gheorghe Barbu!
Urmează alte străzi afectate!

Situația este salvată de postacii de pe pagina de facebook a primarului Frătică, și ei stăpânind bine situația … lingvistică. Poate chiar mai bine:
# Platou Târg
Domnul Florin Fratica a construit la geamana loc de joacă pentru copii.Toți copii sunt asteptați la joacă.
Așa da!

(A.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea