Dezinfectanții Hexi Pharma au fost retrași din toate spitalele din Argeș

Dezinfectanţii diluaţi, produşi de  Hexi Pharma, au fost retraşi din toate spitalele din Argeş. În acest moment, achiziția  se face în mod direct și nu prin licitație. Referitor la această problemă națională, prefectul Cristian Soare a declarat: “Biocidele produse de Hexi Pharma au fost retrase din toate spitalele din Argeș. În toate spitalele sunt stocuri de biocide care asigură necesarul pentru douã-trei sãptãmâni. În Argeş nu se pune problema întreruperii activității în niciun spital.” Reamintim că noua criză din sistemul sanitar, cea a dezinfectanților diluați, a izbucnit luna aceasta și este legată și de numele unui cunoscut politician argeșean, Mircea Drăghici. Mai exact,  sora acestuia, Cătălina Neague, ca şef la RENAR, elibera acreditări pentru societatea Hexi Pharma. Sora lui Drăghici a fost numită șef la RENAR în perioada guvernării Ponta. Între timp, Hexi Pharma şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti iar  patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat timp de patru ore, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au respins, săptămâna trecută, cererea de intrare în insolvență a producătorului de dezinfectanți, la solicitarea procurorilor.
Instanța a dispus şi oprirea producţiei de soluţii dezinfectante de către Hexi Pharma timp de șase luni. Magistrații motivează că, prin acțiunile sale, compania nu a făcut nimic pentru oprirea transmiterii infecțiilor din spitale.
În motivarea judecătorilor se arată că Hexi Pharma a vândut produse către 300 de unități spitalicești din țară în perioada 2012-2016.
Analize făcute în laboratorul de stat ICECHIM au arătat că dezinfectanţii livraţi de Hexi Pharma au o concentraţie de sute de ori mai mică decât cea din reţetă.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea