În atenția A.N.I.! Candidatul PSD la Primăria Coșești, Florin Petrescu, ar putea fi declarat incompatibil

# Firma surorii sale, dar și a sa, au vândut lemne primăriei și școlilor din comună, ani la rândul, în timp ce acesta ocupa funcția de consilier local

Mirajul banului public a ,,îmbătat” pe mulți în perioada postdecembristă. Imediat după Revoluție, foarte mulți oameni influenți și-au înființat diverse societăți a căror activitate se baza în mare parte pe lucrări și servicii publice. Însă, starea aceea euforică, provocată de aburii îmbătători ai banului public pare a lua sfârșit. Și cum după orice beție cruntă, organismul omului are de suferit, fiind într-o stare de mahmureală, la fel am putea spune că se va întâmpla și cu acele persoane care au făcut afaceri dubioase cu banul public. Dacă, la începutul acelor vremuri, de restriște pentru noi, mulțimea, dar prospere pentru ei, nimeni nu îi întreba despre afacerile lor și cum au reușit să câștige acele contracte pe bani publici, de multe ori chiar la supraprețuri, iată că am ajuns și în ziua trezirii din mahmureala banului public, când acei oameni influenți care s-au înfruptat din banul public sunt luați la întrebări de autoritățile statului.  
Un caz asemănător este și în comuna Coșești, acolo unde, ani la rândul, firmele consilierului local de la PSD Florin Petrescu și a surorii sale au vândut lemne către primărie, dar și către școlile din comună, în timp ce acesta vota sumele necesare în ședințele de Consiliu Local.

Contracte de sute de milioane lei vechi anual

După cum spuneam, afacerile cu banul public au fost pentru unii o sursă bună de venit ani la rândul. În această situație se află și consilierul local PSD al comunei Coșești, Florin Petrescu, care acum se vrea și primar, dar în același timp riscând să fie declarat incompatibil din cauza afacerilor sale și ale surorii sale pe care le-au făcut cu banii Primăriei Coșești, în timp ce acesta ocupa funcția de consilier local. Iată că mirajul banului public pe mulți i-a împins la ilegalități, fapt pentru care, mai devreme sau mai târziu vor răspunde în fața legii. Însă cert este că până ce aceștia vor răspunde în fața legii, cetățeanul de rând are cel mai mult de suferit.
Florin Petrescu, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Coșești, a făcut afaceri cu banii primăriei ani la rândul pe care o reprezenta prin funcția de consilier local, ocupând această funcție încă din anul 2004.
Așadar, atât prin firma sa, dar și prin firma surorii sale, au fost vândute lemne Primăriei Coșești în valoare chiar și de peste o jumătate de miliard lei vechi anual. Aceste lemne au fost folosite atât în cadrul instituției, al sediului administrativ, dar și pentru școlile din comună.

Rocada firmelor

În anul 2008, Primăria Coșești a achiziționat lemne de la firma S.C. Cerexpres 2001 S.R.L. al cărui acționar este Florin Petrescu, cel care ocupa și ocupă și în prezent funcția de consilier local al comunei Coșești, fapt ce poate să-i aducă pe lângă incompatibilitatea cu funcția sa și o urmărire penală, această faptă putând fi încadrată la abuz în serviciu.
Însă, probabil, dându-și seama de gravitatea faptei pe care o comisese, în următorul an, această firmă nu a mai vândut lemne Primăriei Coșești, dar a apărut alta de gradul I de rudenie cu aceasta. Mai exact, Primăria Coșești, în anul 2009, nu a mai achiziționat lemne de la firma manageriată de Florin Petrescu, ci de data aceasta lemnele către primărie au fost livrate de către firma S.C. Vâlsan Com Agro Star, care aparținea surorii lui Florin Petrescu. Această firmă a fost înființată în anul 2004, iar în anul 2013 a fost radiată.
Chiar dacă au făcut această rocadă, culpa a continuat să persiste până în anul 2012, atunci când probabil și-au dat seama că Florin Petrescu este în continuare în incompatibilitate cu funcția sa, favorizând o rudă de gradul I.
Așa se face că din anul 2009 și până în anul 2012, firma surorii lui Florin Petrescu, Elena Mărgărit a vândut lemne primăriei și școlilor din comuna Coșești.  Numai în anul 2012, firma manageriată de sora lui Florin Petrescu a vândut lemne atât Primăriei Coșești, în valoare de 8000 lei, dar și Școlii Gimnaziale ,,Iordache Păcescu” în valoare de peste 400 de milioane lei vechi. Din 2012 și până în prezent, nu știm dacă și-au dat seama de gravitatea faptei, dar nici Florin Petrescu și nici rudele apropiate ale acestuia nu au mai livrat lemne Primăriei Coșești și școlilor din comună. Însă fapta este comisă în mod repetat, vreme de mulți ani de zile ceea ce îi poate aduce lui Florin Petrescu, cel care acum se mai vrea și primar al comunei Coșești, o incompatibilitate, dar s-ar putea și o răspundere penală.
Așadar, chiar dacă va fi ales primar al comunei Coșești, Florin Petrescu riscă să-și piardă funcția în cazul în care va fi declarat incompatibil de către A.N.I.

Florin Petrescu, cel mai bogat dintre pretendenții la fotoliul de primar al comunei Coșești

În cursa electorală pentru postul de primar al comunei Coșești s-au înscris 6 candidați. Însă, de departe, cel mai bogat candidat dintre aceștia este Florin Petrescu, care are o avere impresionantă.
La capitolul terenuri, Florin Petrescu are în proprietatea sa 7 terenuri, unul intravilan în satul Leicești, în suprafață de 1400 mp unde este coproprietar, având 50% din acesta. Din cele 7 terenuri, 4 sunt  agricole, în suprafață de peste 30 mii mp, iar alte două sunt forestiere, în suprafață totală de 12 mii mp, unul fiind în Leicești, iar celălalt la Nucșoara.
Și la capitolul locuințe, Florin Petrescu este fruntaș, acesta având două apartamente în Pitești, o casă de vacanță la Nucșoara și o casă în satul Leicești.
Dar ca orice alt candidat care se respectă și ca orice alt politician cu ștate vechi, Florin Petrescu mai deține bijuterii, ceasuri, icoane în valoare de peste 200 milioane lei vechi.
Material realizat de Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea