Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Argeș, condusă, mai nou, de un învățător

# Bogdan Udroiu, ,,Domnul Trandafir” bun la toate # Deși nu are studii de specialitate, Bogdan Udroiu a fost numit președintele Consiliului de Administrație al R.A.J.D. Argeș, pentru care va încasa suma de 4.000 lei lunar

Blestemul managementului defectuos se pare că va continua la Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș. După ce a fost condusă  timp de peste un an de Mihail Bașulescu, fost director al CNADNR, cunoscut prin contractul păgubos încheiat cu Bechtel în anul 2003, iată că acum Regia de Drumuri Argeș a picat iar pe mâinile altui ,,specialist”, și anume a lui Bogdan Udroiu.
Astfel că, după ce Mihail Bașulescu și-a dat demisia din fruntea Consiliului de Administrație al RAJD Argeș pe motiv că nu a îndeplinit indicatorii de performanță, iată că acest post călduț și bine remunerat a și fost ocupat. După ce a dat concurs pentru această funcție, Bogdan Udroiu a venit săptămâna trecută în fața consilierilor județeni pentru a le cere votul de încredere, unde nu a fost prea bine primit. Cei mai mulți dintre aceștia s-au legat de specialitatea dânsului, care nu are nicio legătură cu activitatea acestei regii. Bogdan Udroiu este de profesie cadru didactic, dar de 5 ani  a condus o societate a Consiliului Local Mioveni care nu prea a  performat, S.C. Construcții Reparații Mioveni. Acum, această societate va fuziona cu Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, o altă societate a Consiliului Local, dar care a performat încă de la înființarea acesteia.  Societatea  Construcții Reparații Mioveni, de-a lungul timpului nu a avut un parcurs economic tocmai performant. Inițial înființată pentru lucrări de drumuri și poduri, societatea respectivă a încercat să abordeze și alte domenii de activitate, până și agricole, contractând lucrări pentru arat și semănat.
Rămas fără un post călduț de conducere, iată că Udroiu s-a furișat repede în administrația județeană, ocupând funcția de președinte al Consiliului de Administrație al RAJD Argeș.

Bani publici confidențiali

Însă poate nu-mi stârnea curiozotatea această mutare, dacă nu vedeam că se încearcă mușamalizarea remunerației noului președinte al Consiliului de Administrație RAJD. Până nici consilierii județeni nu știau cât va primi acest domn care va presta câteva ore de muncă pe lună pentru RAJD Argeș. În momentul când aceștia au cerut explicații cu privire la indemnizația acestuia, răspunsul a fost cât se poate de evaziv, ,,între un salariu mediu pe economie și șase salarii medii pe economie”. 
Văzând că se încearcă ascunderea sumei pe care o va primi Udroiu lunar, am întrebat în stânga și-n dreapta și am aflat de ce era venitul acestuia ținut în secret. Sunt convins că dacă era vorba de o sumă modică, o spunea chiar domnia sa în gura mare, dar în momentul când primești aproape o mie de euro pe lună pentru câteva ore, atunci sigur ți-e jenă de ceilalți funcționari poate chiar și din Regie care au salarii mizerabile și lucrează la program. Sau poate Udroiu o fi vreo somitate care în doar câteva ore pe lună va reuși să asfalteze toate drumurile din județ, că doar îl comparăm cu Domnul Trandafir, eroul fiecărui copil. Altfel, nu-mi explic de ce primește suma aceasta imensă, nejustificată, am putea spune.
”Noi nu discutăm pe numele Bogdan Udroiu, dar ieri în ședința de comisie juridică nu s-a primit avizul favorabil vis a vis de acest proiect de hotărâre, nefiind supus la vot. Rog toți colegii din Consiliul Județean, până la alegerea noului președinte al C.J. să identificăm 4 – 5 învățători, astfel încât, când va fi ales noul președinte al Consiliului Județean să ocupe postul de medicină legală”, a precizat consilierul județean Iulian Frățică
Mandatul lui Bogdan Udroiu în fruntea Consiliului de Administrație al RAJD Argeș va începe de pe 01.07.2016 și va fi valabil timp de doi ani.
Lucian Gherguș

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea