“Nu mă surprinde caracterul ei!... eu nu știu la ora aceasta la ce partid mai este”

# Candidatul la Primăria Ștefănești, Jenica Dumitru, desființată de șeful său de partid, Iulian Cristache # Politică cu japca în orașul Ștefănești! Autor - viceprimarul Mihalcea, alături de echipa de campanie pesedisto-uneperistă

Campanie electoral urâtă, cu amenințări și înjurături, la Ștefănești. Deși oraș lipit de Pitești, deci cu pretenții de centru, iată, apucături de mahala. Se rup afișele electorale ale candidaților și se arată, cu obstinență, apucăturile ”erectorale” ale ”stăpânilor” zonei. Trist, pentru că oamenii nu sunt proști, nu votează cu cineva care le plătește lor datoriile de pe caietul magazinului sau impozitele de la primărie. Oamenii știu, în zonă, cu cine au de-a face. Nu prea mai merge cu micul electoral. Sau, chiar dacă micul electoral se oferă și se consumă în continuare, ștampila va fi pusă tot pe cine merită.

Jenica Dumitru, membru UNPR Argeș, a schimbat macazul chiar cu câteva zile înainte de depunerea candidaturilor. Deși  partidul din care face parte își pusese speranțele în ea, fiind unul dintre deputații formațiunii politice, Jenica Dumitru, fără să anunțe pe cineva, face o întelegere, pe șest,  cu PSD. Întocmai ca cei care subscriu la acest cod, omerta, Jenica păstrează o tăcere mormântală în privința partidului din partea căruia candidează la funcția de primar al orașului Ștefănești, principiu pe care nu l-a încălcat nici măcar pentru a-l anunța pe președintele partidului unde era înscrisă, Iulian Cristache, despre intențiile sale.
Redăm mai jos, întocmai, dialogul purtat cu senatorul Cristache, care o zugrăvește pe Jenica în toată splendoarea caracterului său de om politic.

Deputatul Jenica Dumitru nu a anunțat în Parlament schimbarea grupului politic

# Domnule președinte, care este situația doamnei Jenica Dumitru, mai este membru UNPR Argeș?
Iulian Cristache, președinte UNPR Argeș: Cred că ar trebui să o întrebați personal, că la ora aceasta nu știu. Serios…nu cunosc…
# Adică, nu și-a depus până acum demisia din UNPR?
- Nu am avut nicio discuție pe această temă. Plus că, ea ca parlamentar trebuia să-și anunțe (plecarea) la microfonul central, cel puțin așa este regula. În mod normal, trebuia, doamna, să anunțe în Parlament trecerea la alt partid, lucru pe care nu l-a făcut. Eu am urmărit, prin ceilalți colegi, deputați, dacă într-adevăr dacă a anunțat la microfon, dar nu a anunțat. De aceea, întrebați-o pe ea, că eu nu știu la ora aceasta la ce partid mai este.
# Dar, personal, dincolo de legislație și regulamente, a avut vreo discuție cu dumneavoastră în acest sens?
- Nu, nu a avut nici o discuție…
# Vă surprinde atitudinea duală a dumneai?
- Nu, nu mă surprinde. La alte persoane m-ar fi surprins, dar la ea, nu. Cu trei patru zile înainte de campanie, să…să…practic am auzit și eu de la alții. Nu am nicio hârtie în acest sens, nu știu ce documente a depus ea la PSD, poate știe domnul Valeca. (n.r. - Șerban Valeca, președinte PSD Argeș)
# Veți lua vreo măsură vis-à-vis de dumneai?
- Nu, nici nu pot și nici nu vreau.

Jenica Dumitru folosește pe Facebook copiii  în poze electorale!!!

După ce a sfidat propriul partid, Jenica Dumitru sfidează, acum, și bunul simț pe care ar trebui să și-l impună fiecare candidat. Aflându-se, cumva, la limita legii, candidatul la primăria Ștefănești postează pe facebook poze cu copii care țin în mâini afișe cu ea. Îmbrăcată în vestă roșie, Jenica face un tur de forță prin comunitățile de romi, fotografiindu-se cu țâncii celor mai săraci dintre alegători. Cu astfel de poze, cu mesaje ambigue, și afișe electorale pe care nu își declină apartenența la vreun partid, misteriosul candidat vrea să acumuleze 7 000 de voturi de susținători pe Facebook, adică like-uri?

Politică cu japca în Ștefănești! Autor – viceprimarul Mihalcea, alături de echipa de campanie pesedisto-uneperistă

După startul campaniei electorale, au început să se agite spiritele în oraș. Fiecare însă își face campanie cum poate. Unii sunt eleganți, alții... așa cum reușesc. După buna creștere, după bunul simț. Prin primăria Ștefănești se vorbește, însă, cu o iritare crescândă, despre viceprimarul Mihalcea și despre modul violent în care acesta folosește cuvintele dulci ale limbii române. Înjurături, amenințări, adică exact ceea ce NU ar trebui să existe în vocabularul unul viceprimar. Vicele Mihalcea este agentul electoral numărul 1 al Jenicăi Dumitru, persoană politică de culoare absolut incertă și, în același timp, nedeclarată. Campania de teren dusă de cei doi, alături de o echipă destul de pestriță, din care face parte și o rudă a doamnei deputat, lasă mult de dorit. Iată, mai jos, descrierea întâlnirii de gradul zero dintre vicele Mihalcea și patronii unui magazin alimentar din orașul Ștefănești:
Patron magazin: ”Am avut o altercație cu domnul viceprimar și cu – cred - soacra Jenicăi Dumitru. L-au văzut pe Bărbuceanu aici, sus (afișul cu actualul primar, n.r.): «Fir-ați ai dracu, dați-l jos!...» viceprimarul m-a întrebat dacă îi pun și lui afiș. I-am răspuns că nu, iar el mi-a spus: «Las` că vedeți voi după alegeri! Vorbim după alegeri...»... tot o trimiteau pe femeia aceea (soacra Jenicăi Dumitru, n.r.): «Bă fir-ați ai dracu, nesimțiților, dați pe-ăla jos... etc.»  Oamenilor le e teamă de gura lor. Să vedeți după alegeri câtă lume e cu Bărbuceanu. Le e teamă, că îi amenință. Dacă nu înțelegi cu vorbă bună, începe să te amenințe (viceprimarul PSD Mihalcea, n.r.). Sincer, nouă, din cei care candidează, Bărbuceanu ni se pare cel mai bun. Femeia aia (Jenica Dumitru, n.r.) nu scoate două vorbe. A venit pe stradă și nu a zis nimic... Acum doi trei ani zicea să dăm partidul lui Ponta jos, acum... La sfârșit, după ce au umblat pe aici, au pus masă la capul satului, cu palincă, cu grătare, cu mici...”
Concluzia cu privire la campania electorală? Bine că se termină! Nu așa se face politică, nu așa se câștigă voturi sincere!
C. B., S.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea