Sesiune științifică națională la Mioveni

Săptămâna trecută, în zilele de vineri și sâmbătă, la Mioveni a fost organizată Sesiunea Ştiinţifică a Centrului de Dezvoltare a Creativităţii al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România intitulată „CREATIVITATE INGINEREASCĂ ÎN DOMENIUL PRODUCŢIE-ENERGIE-MEDIU”.
Sesiunea s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni şi a avut peste 100 de participanţi de seamă din domeniul ştiinţei.
Secţiunile de desfăşurare au fost: PRODUCTICA, DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII CRITICE REZILIENTE LA SCHIMBĂRILE DE MEDIU, MANAGEMENTUL MEDIULUI ŞI DEZVOLTARE DURABILĂ, DEZVOLTAREA CREATIVITĂŢII, ŞTIINŢĂ ŞI RELIGIE, ISTORIE şi MEDICINĂ.
În cadrul acestui eveniment au fost prezentate cele mai relevante rezultate ştiinţifice din universităţi, institute de cercetare şi companii.
Deschiderea oficială a avut loc vineri, 27 mai, ora 15, în sala de festivităţi a Centrului Cultural Educativ.
,,Judecând după standardele internaţionale, dar şi după nevoile interne, în prezent România nu are destui cercetători, din păcate. Lipseşte masa critică de resurse umane pentru dezvoltarea unor domenii promiţătoare şi, în mod special, pentru cercetarea şi inovarea interdisciplinară.
Deși avem tineri extrem de inteligenți, dar și profesori de renume mondial, numărul de cercetători din mediul de afaceri este în scădere, iar marile companii cu filiale în România, excepție făcând Dacia, se arată reticente în privinţa dezvoltării unor centre de cercetare locale şi a incadrării activităţilor specifice ca activităţi de cercetare-dezvoltare.
Acestea sunt principalele considerente pentru care la Mioveni oganizăm de opt ani Sesiunea Științifică Productica. În cadrul evenimentului, care se desfășoară pe parcursul a două zile, sunt susţinute importante prezentări ştiinţifice, dar şi prezentări cu caracter aplicativ, în acelaşi timp având loc şi deplasări la diferite obiective.
Acţiunile ştiinţifice intitulate PRODUCTICA îşi propun să armonizeze, să coaguleze şi să coordoneze activităţile de cercetare-dezvoltare, inginerie şi transfer tehnologic, în domeniile Inginerie Industrială şi Inginerie şi Management, în cadrul unei reţele de centre universitare de cercetare, de institute, laboratoare de cercetare, consilii de administraţie locale din centrele industriale, societăţi comerciale de profil, ONG-uri care se asociază, în vederea:
- creşterii rolului şi eficienţei activităţii acestora pe plan ştiinţific, social şi economic;
-promovării progresului ştiinţific şi tehnic în domeniu;
- elaborării de strategii şi puncte de vedere în domeniile ingineriei industriale şi managementului;
- utilizării mai eficiente a propriului potenţial ştiinţific şi a bazei materiale;
-corelării sinergice a eforturilor de cercetare;
-racordării la reţelele de cercetare europene;
- promovării creativităţii ştiinţifice şi inovării în domeniu, în rândul tinerilor cercetători;
- participării la programe şi proiecte naţionale şi internaţionale”, a scris primarul Ion Georgescu pe pagina sa de facebook, după deschiderea oficială a sesiunii ștințifice. Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea