Parlamentarii i-au umplut, din nou, de ”respect” pe primarii din Argeș

# La ultima ședință de Colegiu Prefectural, un singur parlamentar a răspuns invitației prefectului  # Ion Dumitru, primarul comunei Albota, despre parlamentarii Argeșului: Acolo, în București, e plin de trădători! # Senatorul Tămagă aruncă bomba: ...legislația asta, așa cum e ea făcută acum, e făcută la presiunea Uniunii Europene

Chiar și acum, în vacanța parlamentară, aleșii județului Argeș pentru Casa Poporului nu se înghesuie să dea ochii cu primarii care i-au propulsat acolo. Săptămâna trecută, la invitația prefectului Soare de a participa la ultima ședință de Colegiu Prefectural din actualul mandat al aloeșilor locali, un singur parlamentar a apărut la întâlnire. Constantin Tămagă a luat loc în prezidiu și chiar a fost aplaudat de prieteni și colegii de partid din sală.
Ion Dumitru, primarul comunei Albota: ”Oamenii aceștia, primarii care s-au retras, nu s-au retras numai pentru că au vrut ei, ci pentru că, ani de zile, deputații noștri nu au putut să își justifice prezența acolo, în Parlament. Acolo, în București, e plin de trădători. Pe noi ne-au lăsat la cheremul unor legi pentru care și Curtea Constituțională  a atras atenția că sunt legi prost făcute! Pentru un abuz în serviciu și ceea ce facem zilnic, noi suntem foarte expuși. Deputații trebuia să își vadă de treabă, să se bată pentru noi, ca  la alegeri să meargă cu noi prin comună. Nu știu cine va mai veni să facă asta, dacă vor mai avea curajul. Este greu să continui, este greu să menții în aceste condiții un nivel bun. Se pierde, prin plecările acestor primari, un capital uman valoros...”

Senatorul Tămagă aruncă bomba: ...legislația asta, așa cum e ea făcută acum, e făcută la presiunea Uniunii Europene

Având marele avantaj al retragerii din fața unei noi candidaturi, senatorul Constantin Tămagă a fost mai relaxat ca niciodată, și chiar și-a asumat câteva declarații cu greutate, declarații cu privire la legislația care îi dezavantajează pe edili. Acesta s-a arătat în oarecare antiteză cu propunerile primarilor, arătând că tocmai UE a impus o astfel de legislație cu probleme.
Constantin Tămagă: ”Vă asigur, domnilor primari, că în bună măsură aveți dreptate. Aveți dreptate cu privire la lacunele legate de legislația actuală. Se generează multe confuzii dar sunt și lucruri făcute nedrept. Dar în același timp apreciez că ideea ca legislația românească trebuie făcută cum zice Uniunea Europeană este greșită. Pentru că legislația asta, așa cum e ea făcută acum, e făcută la presiunea Uniunii Europene. Rețineți asta, îmi asum ce spun. Este făcută pentru că așa s-a vrut! Ca noi să fim parte a UE cu drepturi depline după ce se îndeplinesc aceste deziderate care ne creează atâtea probleme...”
După o sesiune de pupături și fotografii în fața Prefecturii, primarii și-au strâns mâinile și au plecat pe la comunele lor, urmând să se întâlnească, majoritatea, după alegeri. Toți, însă, au plecat bombănindu-i pe parlamentarii care i-au sfidat, transmițându-le pe toate căile posibile că îi așteaptă după alegeri... A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea