„Arpechimul a fost îngropat de Gerea şi de Pârvu!”

# Narcis Sofianu îl atacă dur pe Andrei Gerea # ”Perioada în care a fost Gerea s-a ocupat, în calitate de ministru, de problema Arpechimului şi a Oltchimului a fost un dezastru.” # ”Nu a făcut nimic pentru judeţul care i-a dat trei mandate de parlamentar!”

La conferinţa săptămânală de presă desfăşurată de către preşedintele PNL Piteşti, Narcis Sofianu, candidatul PNL la Primăria Piteşti, protagonistul a dezbătut chestiuni legate strict de campania electorală. Astfel, subiectul cel mai important care-l preocupă pe Sofianu este faptul că electoratul piteştean este pus să aleagă în funcţie de imaginile tipărite. Carevasăzică, campania electorală pentru alegerile locale este de un nivel scăzut pentru că se bazează prea mult pe imagine şi sloganuri ieftine, în detrimentul unor dezbateri publice raţionale care pot da măsura competenţei şi incompetenţei candidaţilor.
De fapt, ceea ce se spune Narcis Sofianu este de foarte bun-simţ şi just, însă nu putem spune că el nu se încadrează în categoria de candidaţi pe care el însuşi o incriminează ca fiind una care bazează foarte mult pe promovarea imaginii. Apelul către normalitate lansat de Narcis Sofianu către principalii săi contracandidaţi – Cornel Ionică și Tudor Pendiuc – face referire la necesitatea organizării unor dezbateri publice. Dincolo de legitimitatea lansării acestui apel şi de corectitudinea sa morală în actuala campanie electorală, nu ne putem gândi la faptul că gestul lui Sofianu poate fi etichetat ca fiind o strategie electorală prin care să-şi atragă mai mulţi simpatizanţi. Este ca şi cum ai lansa o întrebare la care deja ştii răspunsul (în sensul că adversarii săi politici  nu vor onora invitaţia lui Sofianu la dezbaterea publică), însă o lansezi pentru că  pur şi simplu sună bine ca întrebare retorică.

Atac la Cornel Ionică

Pe lângă apelul la normalitate, liberalul Sofianu a mai făcut un apel la decenţă către Cornel Ionică, viceprimarul în funcţie cu atribuţii de primar:
„Este normal ca toţi candidaţii să-şi completeze un CV corect, în care să scrie unde au făcut studiile, ce fel de studii au terminat. Este foarte ciudat ca un candidat precum Cornel Ionică să dea dovadă de amnezie şi să-şi asume în calitate de primar proiecte începute în anul 2011, atunci când Pendiuc era primar, iar Ionică nu era nici primar, nici viceprimar cu atribuţii de primar. Nu Ionică a fost cel care a depus dosarele pentru accesarea fondurilor europene, ci el doar a monitorizat din punct de vedere juridic şi economic derularea acestor proiecte”.
Probabil că Sofianu nu prea este în temă cu ceea ce presupune demersurile care se fac pentru accesarea fondurilor europene şi ceea ce presupune de fapt câştigarea şi derularea propriu-zisă a unui proiect cu finanţare europeană. Noi ne gândim că munca în echipă este esenţială la acest capitol. Iar Cornel Ionică, în calitatea sa de viceprimar al municipiului Piteşti de aproape 16 ani, a participat la multe proiecte europene şi şi are destulă experienţă în acest sens. Nu doar Pendiuc poate fi considerat singurul îndreptăţit să-şi asume în totalitate proiectele cu finanţare europeană derulate de Primăria Piteşti.
În ciuda experienţei sale de consilier judeţean şi de fost consilier local, Narcis Sofianu nu are atâta experienţă în zona administraţiei publice aşa cum o are Cornel Ionică, de pildă.

Atac la Andrei Gerea

Pe de altă parte, nu putem să nu-i dăm dreptate şi lui Narcis Sofianu în alte puncte de discuţie lansate în cadrul acestei conferinţe. Astfel, el a mai spus că nu este normal ca Marian Dumitru, liderul de sindicat de la Arpechim să-l laude pe Andrei Gerea, spunând că a fost singurul care a avut deschidere şi a fost sincer faţă de sindicatul de la Arpechim:
„Andrei Gerea nu a justificat niciodată cum de nu a reuşit să vândă Arpechimul sau Oltchimul, în condiţiile în care firmele din Rusia şi din China şi-au manifestat intenţia de a le cumpăra. Arpechimul a fost îngropat de Gerea şi de Pârvu! Ca dovadă, chinezii au cumpărat de la cazaci Petromidia.
Haideţi să analizăm puţin candidaţii şi în funcţie de ce au făcut în raport cu promisiunile din campaniile electorale anterioare. Perioada în care a fost Gerea s-a ocupat, în calitate de ministru, de problema Arpechimului şi a Oltchimului a fost un dezastru. Gerea trebuia să spună că a fost un dezastru şi că nu a putut gestiona mai bine această situaţie pentru că şi pentru că...atât a putut să facă în calitate de ministru al Economiei sau pentru că nu a putut să-şi ducă la capăt bunele intenţii din cauza unei puteri superioare lui. Gerea mai are o problemă mare: în calitate de deputat de Argeş, nu l-am văzut niciodată că a zis ceva despre necesitatea construirii unui tronson rutier Piteşti-Sibiu. Nu a făcut nimic pentru judeţul care i-a dat trei mandate de parlamentar!
Sabina DIACENCO

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea