Cel mai longeviv localnic al comunei Vedea, în vârstă de aproape 105 ani, nu a primit nici măcar o diplomă

# Înțelepții comunei Vedea, uitați de autoritățile locale # Moțoi Gherghina, bătrâna din Vedea, în vârstă de 105 ani, uitată definitiv de autoritățile locale

Se zice în popor că ,,cine nu are un bătrân să-și cumpere” pentru înțelepciunea lor și pentru experiența de care beneficiază. Însă, iată că nu toată lumea este de părerea aceasta, cum ar fi și cazul reprezentanților Primăriei Vedea, în speță a primarului, Niculae Dochinoiu, și a viceprimarului, Florentin Popa, care, iată, din câte se observă, nu pun preț pe bătrânii satului. 
În vreme ce în alte localități se cinstesc cu precădere aceste categorii de oameni de către autoritățile locale, fie la împlinirea unei vârste mai longevive, fie pentru longevitatea căsniciei și așa mi departe, iată că în comuna Vedea acești oameni sunt pur și simplu neglijați de către autoritățile locale.
Un exemplu concret în acest sens îl constitue cel mai longeviv localnic al comunei Vedea, Gherghina Moțoi, în vârstă de aproape 105 ani, careia până în momentul de față nu i-a trecut nimeni pragul din rândul autorităților locale nici măcar cu o floare.
Conform  nurorii acesteia, Iustina Moțoi, cea care o și îngrijește, atunci când bătrâna satului a împlinit 100 de ani, au fost anunțate și autoritățile locale în speranța că îi vor acorda vreo gratificație, așa cum se obișnuiește și prin alte localități.
Însă, în disprețul lor  față de această categorie de oameni, mult cinstită de alții, nici până în ziua de azi nu i-au oferit  măcar o diplomă în semn de recunoștință.

Imobilizată de patru ani

După cum ne-a relatat nora bătrânei, Gherghina Moțoi s-a ținut pe picioare până la vârsta de 101 ani, după care i-a paralizat un picior și de atunci nu s-a mai dat jos din pat. Nora acesteia spune că boala este într-o stare foarte avansată, având picioarele pline de bube care puroiază, însă nu are bani de medicamente scumpe care să-i amelioreze durerea.
”Nu a intrat în curte nici primarul, nici viceprimarul. Când a împlinit 100 de ani am sărbătorit și am anunțat și pe cei din primărie, dar nimeni nu a venit la ea. La 101 ani a paralizat.  A avut varice și i-a paralizat un picior, iar acum nu-l mai simte nici pe celălalt”, ne-a declart Iustina Moțoi, nora bătrânei.L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea