Fotojurnalista Andreea Tănase va lansa un volum de referinţă despre istoria armenilor la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 30 mai, de la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş organizează un eveniment editorial inedit: este vorba de lansarea albumului „Armenians in . Romania. The Stories of the People Close to Us”, autor Andreea Tănase.
Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu. Invitaţii speciali sunt: Ines Budan (consilier eparhial al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România), Zareh Arachelian (diacon al Bisericii Armene din Bucureşti), fotojurnalistul Bogdan Cristel.
„Lucrarea «Armenians in Romania. The Stories of the People Closed to Us» reprezintă un proiect documentar care se concentrează pe istoria comunităţii armene din România. Am început documentarea despre comunitatea armeană din România, pentru că am fost impresionată de povestea genocidului armean, despre care am citit foarte mult. În România, anumite realităţi istorice sunt trecute sub tăcere şi, ca atare, sunt fie absente, fie insuficient prezentate în curricula educaţională. În cărţile de istorie pe care le-am studiat la şcoală nu există informaţii prea multe despre genocidul armean. În acest volum am surprins modul de viaţă al armenilor în comunităţile şi familiile lor. M-am concentrat pe familiile armene din Bucureşti, care au fost implicate foarte mult în activităţile comunităţii. Cu regret profund, am consemnat trecerea în lumea de dincolo a câtorva armeni portretizaţi  în album, completând ciclul viaţă-moarte, care este prezent în fiecare poveste. Pentru a definitiva acest album, am călătorit în 16 oraşe din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Armenia. Faza de documentare a durat trei ani, din anul 2007-2010, timp în care am adunat materialul necesar constând în mii de fotografii şi zeci de ore de interviuri” (Andreea Tănase).
Andreea Tănase este o fotojurnalistă independentă, cu zece ani de experienţă în fotografia de presă.  A abordat mai multe subiecte, de la ştiri la reportaje sociale şi fotografii documentare. A fost preocupată şi de contextul cultural şi social românesc. Andreea Tănase a lucrat la două ziare din România – „Evenimentul zilei” şi „Cotidianul” şi a colaborat cu agenţii foto şi reviste importante din România şi din străinătate. Fotografiile sale au apărut în publicaţii precum „National Geographic Romania”, „Geo Romania”, „Foreign Policy Romania”, „British Photo Agency”, „Intact Images”, „Ostphoto”, „Amnesty International Journal”, „Ararat Magazine”, „Die Welt”, „Die Tageszeitung”, „Die Presse”.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea