50,85% prezență la vot, la nivelul județului Argeș

# Prezența la vot în Pitești a fost istoric de slabă

Cele trei municipii ale județului Argeș, Pitești, Câmpulung și Curtea de Argeș, au înregistrat medii istoric de scăzute ale prezenței la vot, deși vremea a fost, în general, bună. În Pitești, media prezenței la vot a fost fabulos de mică, cu peste 16% sub media județeană, ceea ce poate să ridice numeroase semne de întrebare.

Orașele care au ”sărit” de media județului au fost Ștefănești și Topoloveni. Prezența la vot a argeșenilor a fost însă peste cea a mediei pe țară, care s-a ridicat la doar 48,43%. Au votat doar 8,8 milioane de români, adică mai puțin de jumătate din numărul total al celor cu drept de vot.

Pitești         34,62%
Câmpulung    38,19%
Curtea de Argeș    37,89%
Mioveni     41%
Ștefănești    53,85%
Topoloveni    57,48%

 

PSD Argeș, beneficiind de avantajul votului dintr-un singur tur, s-a avântat în campania electorală cu multe nume noi - 44 de candidați noi la primăriile din Argeș, 31 din 45 de candidați noi la Consiliul Județean Argeș.

# Șerban Valeca, declarație după închiderea urnelor: ”Cred că încă au fost oameni care nu au știut că Pendiuc e candidat independent și că Ionică e candidatul nostru”
# Iani Popa, președintele PNL Argeș, declarație optimistă după închiderea urnelor de vot: ”Speranțele noastre sunt legate de toate orașele, mai puțin Mioveni…”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea