”Avem apă la rețeua Pitești care este apă potabilă, verificată de instituția noastră”

# Aroganță maximă din partea directoarei DSP Argeș, Sorina Honțaru, în scandalul izvoarelor din Pitești cu apă nepotabilă

După toate scandalurile din sistemul de sănătate argeșean, cu îmbolnăvirea bebelușilor, cu decesul numeros din cauza gripei și cu dezinfectanții despre care directoarea DSP Argeș, Sorina Honțaru, nu a dat prea multe detalii, iată că la apariția altei probleme ce vizează sănătatea piteștenilor, doamna Sorina Honțaru vine și cu explicația promptă în rezolvarea acestui caz. După modelul, ,,Iarna nu-i ca vara”, ce îi aparține ,,clasicului” Traian Băsescu, acum șefa DSP Argeș ne lovește cu o altă explicație, menită să salveze omenirea.
Altfel spus, după ce au fost descoperite concentrații de amoniu depășite la unele izvoare din Pitești, directoarea DSP Argeș a venit într-o conferința de presă pentru a elucida, în stilul său caracteristic, și această problemă arzătoare pentru piteșteni. Honțaru a confirmat concentrația ridicată de amoniu în apele de le unele izvoare din Pitești, dar în același timp a dat asigurări că acest lucru nu reprezintă un pericol pentru sănătatea celor care consumă acea apă.
Honțaru nu înțelege panica piteștenilor în ceea ce privește calitatea apei de la izvoare atât timp cât avem sursă de apă de la rețeaua municipală.
”Trebuie să fim realiști și mie îmi place să fim realiști, așa cum am fost întotdeauna. Aceste izvoare nu reprezintă sursa esențială de apă în Pitești. Este o sursă alternativă de apă. Avem apă la rețeua Pitești care este apă potabilă, verificată de instituția noastră.
Acum, cu aceste 28 de izvoare, nivelul amoniului nu este crescut de ieri – de alaltăieri. Este crescut de ani de zile, iar concentrația a mers în creștere. Anul acesta fiind ploi multe, se pare, concentrația este mai mare. Ioniul amoniu, singur, nu este un risc pentru sănătate deoarece microbacteriologic apa este normală: zero – coli, zero – coliforme, zero pe linie. Dar există o lege a apei în care spune să ne încadrăm în toți parametri, iar în acea lege concentrația de ioniu amoniu trebuie să fie sub 0,5% . Dar, atât timp cât avem sursă de apă, nu înțeleg de ce ne facem probleme pentru izvoare?!”, se întreba retoric doamna director al Direcției de Sănătate Publică Argeș.
Însă, până la sfârșitul conferinței de presă, perspicace cum o știm, doamna Honțaru a găsit și aici o explicație, care, trebuie să recunoaștem, nu ne-ar fi trecut prin minte și  care ar putea schimba cursul omenirii:,,Apa de la izvoare este neplătită, iar cea de la robinet este plătită”, a conchis șefa DSP Argeș, mândră de explicația domniei sale.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea