Săptămână de foc pentru fostul președinte al C.J. Argeș, Constantin Nicolescu

# Miercuri ar putea fi dată, de către Înalta Curte, sentința din dosarul Podului de la Căteasca

Se precipită lucrurile în celebrul dosar ”Podul Căteasca”, în care este judecat, pentru fapte de corupție, fostul președinte al C.J. Argeș, Constantin Nicolescu. Alături de acesta, în corzi este și Grigore Dobre, patronul Zeus, firma adjudecatară a licitației lucrării. Este posibil ca, până în vacanța parlamentară, să se emită sentința. Termenele, cam unul pe lună, au devenit din ce în ce mai scurte, ceea ce denotă un interes sporit pentru finalizarea dosarului.

Curtea de Apel București – 9 ani și 6 luni pentru Nicolescu, 5 ani șI 2 luni pentru Dobre

În iulie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa în Dosarul podul Căteasca, condamnându-l pe fostul preşedinte al CJ Argeş la 9 ani şi 6 luni închisoare. Tot atunci, au fost condamnaţi şi Grigore Dobre, pa-tronul firmei Zeus, la 5 ani şi 2 luni, Codruţa Lavinia Mercea, la 4 ani şi 5 luni închisoare, consilierul judeţean Mihail Gabriel Nicoară, la 5 ani şi 5 luni, toţi cu executare. Au mai fost condamnaţi la pedepse cu suspendarea alţi şase inculpaţi. Toţi cei 11 inculpaţi au declarat apel, la fel şi procurorii DNA. A trecut mai bine de un an pînă cînd ÎCCJ a dat termen cererii. Pe data de 13 noiembrie 2015 s-a format dosarul numărul 1.042/2/2013, primul termen de judecată urmînd să se judece pe data de 16 decembrie 2015. În acest dosar, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este acuzat că ar fi accesat fonduri europene pentru podul de la Căteasca cu acte false şi că ar fi dat lucrări de execuţie la acest pod unor firme „de casă“ , fiind deferiţi justiţiei toţi cei implicaţi. Din anul 2014 şi pînă acum, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au redactat motivarea sentinţei şi astfel nu s-a putut începe judecarea în apel.

Termene din ce în ce mai dese, semn de finalizare a judecării dosarului

Iată însă că termenele din dosar au început să galopeze, semn că se dorește, de către judecători, finalizarea acestuia. Astfel, după primul termen, cel din decembrie 2015, s-a mai dat un termen pe data de 3 februarie 2016. A urmat un termen la jumătatea lunii martie, unul la jumătatea lunii aprilie. În luna mai s-au dat două termene, unul în data de 11, altul în data de 25. Iată că termenul dat în iunie este deasemenea, apropiat,  pe data de 8.
Constantin Nicolescu este închis la Penitenciarul Colibaşi din 5 februarie anul trecut, unde îşi execută pedeapsa de 7 ani şi 8 luni închisoare în „dosarul şcolilor“. 
Tot la Colibaşi este şi omul de afaceri Grigore Dobre, condamnat în acelaşi dosar la 5 ani închisoare. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea