Jazz pe româneşte cu Big Bandul Radio

Filarmonica Piteşti organizează joi, 9 iunie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, concertul Jazz pe româneşte, susţinut de „Big Bandul Radio”. Dirijor: Ionel Tudor, solişti: George Natsis (pian), Marian Georgescu (chitară), Cristian Soleanu (saxofon), Sebastian Burneci (trompetă), Paolo Profeti (saxofon), Cătălin Milea (saxofon). Prezentator, Florian Lungu. În program, lucrări şi aranjamente de jazz de Kristi Jones, Don Menza, Oliver Nelson, Frank Foster, Peter Zwinakis Selmer ş.a.
„Big Bandul Radio” a fost înființat în anul 1949, ca ansamblu muzical profesionist al Societăţii Române de Radiodifuziune. Membrii săi au fost prezenţi la festivaluri naţionale de prestigiu, precum cele de la Braşov şi Mamaia, în concerte şi în emisiuni de televiziune.
De-a lungul timpului, Big Bandul Radio a fost dirijat de maeştri precum Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu, în prezent, la pupitru, fiind compozitorul Ionel Tudor.
Ionel Tudor a început colaborarea cu „Big Bandul Radio” încă de la 14 ani, când a evoluat, ca solist, sub bagheta maestrului Sile Dinicu. În 1991 se angajează în Big Band, ca pianist, devenind apoi dirijorul ansamblului. Compozitor, orchestrator, Ionel Tudor a compus pentru generaţii de solişti, multe dintre piesele sale fiind premiate la concursurile de gen. De asemenea, a compus şi muzică de film şi musicaluri pentru copii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea