Primul acord de cooperare în domeniul medical încheiat între România și China a fost semnat pentru Spitalul de la Mioveni

#  Orașul Mioveni va beneficia de experiența și talentul specialiștilor chinezi
Săptămâna trecută, miercuri, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a primit vizita unei delegații de medici, profesori universitari și specialiști în medicină tradițională chineză din cadrul Spitalului Clinic Universitar din Changdu și a Universității de Medicină Tradițională Chineză, din Provincia Sichuan – China. Scopul acestei vizite a fost încheierea unui parteneriat internațional având la bază relații favorabile de cooperare și schimb academic medical reciproc în vederea perfecționării practicilor medicale și pentru a aduce beneficii sănătății cetățenilor, în conformitate cu principiile intereselor comune și reciprocității.

În urma discuților, ambele părți am fost de acord să se aprobe relații de cooperare favorabile și de colaborare în următoarele domenii: schimb academic, servicii medicale, educație și cercetări științifice în domeniul medicinei tradiționale și moderne.
Vizita delegației din China a constat în purtarea unor negocieri privind acordul de coooperare, prezentarea oportunităților de colaborare cu Spitalul Clinic al Universității de Medicină Chineză Tradițională Chineză Chengdu, o vizită la Spitalul Sfântul Spiridon din Mioveni, vizitarea șantierului și prezentarea proiectului noului spital din Mioveni. Oaspeții chinezi s-au arătat foarte interesați de acest proiect și au spus că sunt dispuși să acorde, prin intermediul acestui acord de cooperare internațional, sprijin de ordin tehnic, dar și uman. În acest sesns, medicii și specialiștii chinezi vor să înființeze un centru de medicină tradițională chineză în cadrul noului spital, pe care să-l doteze și să lucreze aici medici din China.

Acord istoric semnat de primarul Ion Georgescu

Astfel că, după vizita delegației chineze la Mioveni, în următoarea zi, în data de 2 iunie 2016, primarul Ion Georgescu, însoțit de colegi din cadrul Spitalului Sf Spiridon Mioveni și de conducerea Consiliului Județean Argeș, în prezența reprezentanților Ambasadei R.P. Chineze în România și a reprezentanților Ministerului Sănătății din China, la Palatul Bragadiru din Capitală, a semnat acordul de cooperare internaținal, acesta fiind un real sprijin tehnic și uman reciproc, între medicina tradițională chineză și medicina din România. Acordul va intra în vigoare pentru o perioadă de 5 ani.
Așadar, în ziua de 2 iunie 2016, zi istorică pentru Mioveni, la Palatul Bragadiru s-a semnat acordul între Ministerul Sănătății din China și Orașul Mioveni.
Merită menționat faptul că acesta este primul acord de cooperare în domeniul medical încheiat între un cele două state, iar oportunitățile vot fi imense atât pentru locuitorii orașului Mioveni, cât și pentru toți argeșenii.
Acest acord s-a încheiat ca urmare a semnării în 2015 a unui memorandum - cadru de cooperare în domeniul medicinei tradiționale chineze, între Județul Argeș și Administrația Medicinei Tradiționale Chineze a Provinciei Sichuan - China.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea