Bătaie de joc cu repetiție! Licitația pentru livrarea merelor în școli, atribuită de CJ Argeș la închiderea anului școlar

Brmbureală totală, anul trecut, cu ocazia licitației pentru livrarea merelor în școlile argeșene. Licitație, contestație, etc., până aproape de închiderea cusurilor… Ce să vedeți? Anul acesta, povestea se repetă!
Așa cum este menționat în caietul de sarcini, ”Contractul are ca scop furnizarea și distribuția de  mere în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe în școli elevilor din clasele pregătitoare și clasele l-Vlll din învățământul de stat, particular autorizat/acreditat și, respectiv, confesional, în anul scolar 2015-2016 după cum urmează: mere cu o greutate minimă de 100 g, încadrate în categoria “Extra” și/sau Categoria I. Numărul estimativ de elevi din clasele l-Vlll din învățământul de stat, particular autorizat/acreditat și, respectiv, confesional, din județul ARGEȘ, în anul școlar 2015-2016 este de: 49.492 elevi. Fiecare elev va primi câte un măr zilnic, pentru maxim 34 de zile de școlarizare. Cantitatea totală de mere pentru anul școlar 2015-2016 este de 1.682.728 bucăți, conform caietului de sarcini. Acesta are anexata lista cu beneficiarii, precum și nominalizarea pe județul Arges a zonelor de distribuție, întocmită de Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Limita valorii zilnice este de 0,33 lei/produs/copil/zi, fără TVA.”

Cu un institut și o stațiune de profil, ambele în Argeș, câștigătorul este un SRL din Gorj

Licitația a fost câștigată de S.C. Achiziție și Dezvoltare S.R.L., o firmă din Târgu Jiu, județul Gorj. Firma a oferit un preț de 471.000 lei, destul de jos față de estimarea din caietul de sarcini, de 555.000 lei fără TVA. Poate așa se face că, deși lângă Pitești există Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură, la Mărăcineni, deși lângă Câmpulung încă mai respiră Stațiunea Pomicolă Voinești, banii merg în… Gorj.
Licitația a fost atribuită în 03.06, anunțul de atribuire a fost publicat în 07.06.2016. Merele nu au fost văzute însă de nimeni, iar clasele terminale pleacă într-o săptămână din școală. Restul, în  două săptămâni.
Calculul de genul număr de copii înmulțit cu număr de mere este cel puțin tâmp, atâta timp cât numărul de zile, celălalt factor decisiv din ecuație, cade în cap. Istoria se repetă, autoritatea contractantă, adică CJ Argeș, își arată limitele.

Ce a ajuns programul ”Lapte, corn și fructe în școli”

Programul menționat și-a dat, în realitate, obștescul sfârșit, O risipă uriașă, copiii de la oraș refuză în masă distribuția produselor, spre satisfacția femeilor de serviciu care mai cresc un porc, un câine. La țară, câțiva copii săraci se bucură. Nu prea au însă motive, pentru că laptele este, uneori, un iaurt mic și chior, iar cornul este, și el, de obicei, un pachet mizer de biscuiți. Autoritățile, cel puțin din Argeș, au înghițit mărul. Restul… e pentru copii…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea