Judecătoarea Elena Bărbulescu, sancționată disciplinar de CSM

Despre abuzurile din justiție toată lumea vorbește, dar într-un mod neputincios. Cu toții am auzit despre cazuri soluționate după o perioadă de peste un deceniu, fără ca acei judecători să răspundă pentru neputințele lor profesionale sau, mai grav, pentru interesele lor obscure în urma cărora tergiversează soluționarea dosarelor sau nu judecă în spiritul și litera legii.
Însă, îmbucurător este faptul că, în sfârșit, acești judecători au intrat în atenția inspectorilor judiciari din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care iată că au început să-i sancționeze, în special pe acei judecători care tergiversează soluționarea dosarelor.
Un astfel de caz avem și noi, iată, la Judecătoria Pitești, acolo unde, după mai multe cercetări ale inspectorilor judiciari din cadrul CSM, au fost aplicate și sancțiuni disciplinare, ce-i drept, nu severe, dar care atrag atenția judecătorilor că nu sunt mai presus de lege.

Sancțiune pentru „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…” şi  „exercitarea funcţiei cu… gravă neglijenţă”

Așa se face că mai vedem și noi judecători sancționați. Chiar dacă aceste sancțiuni sunt foarte blânde, am putea spune că, totuși, satisfacția oamenilor de rând care s-au luptat ani la rândul cu abuzurile din justiție este mare.
Dar, revenind la cazul cu pricina, Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Bărbulescu Elena, judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti constând în “avertisment”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I şi  lit. t) teza a II-a din acelaşi act normativ - „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…” şi  „exercitarea funcţiei cu… gravă neglijenţă”.
Principalul motiv pentru care a fost sancționată judecătoarea Elena Bărbulescu este tergiversarea unui dosar care se judecă de 10 ani fără să treacă nici măcar de prima instanță, de Judecătoria Pitești. Părțile implicate în acel proces sunt Primăria Pitești și o persoană fizică, având ca obiect de judecată retrocedarea unui teren în zona Ceair.
De menționat este faptul că judecătoarea Elena Bărbulescu a mai apărut în atenția publică și în urmă cu aproximativ trei ani, atunci când au fost scoase la lumină abuzurile unui domn Mihai Florescu ce intrase în posesia frauduloasă a unui teren din Moșoaia ajutat fiind de Daniel Dragomir, fost candidat la Primăria Piteşti, dar și de judecătoarea Elena Bărbulescu, cea care a judecat cazul, aceasta fiind mătușa lui Mihai Florescu.
De numele judecătoarei cu pricina se mai leagă și mega-dosarul retrocedărilor din Argeș, având ca principal beneficiar pe Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu și asociat cu Vali Vișoiu, nașul lui Daniel Dragomir.
Sancțiunea aplicată judecătoarei piteștene pot fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea