Euro-contacte și oportunități în Uniunea Europeană

Desfășurat de Centrul Europe Direct Argeș, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor, seminarul – organizat marți, 14 iunie, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” - i-a vizat pe elevii-membri ai consiliilor școlare și pe profesorii de liceu.
Mobilitățile de învățare, cooperarea în domeniul inovării și al bunelor practici și sprijinul acordat în sensul reformării politicilor de tineret au reprezentat elementele centrale ale dialogului inițiat de consilierul educativ Ionela Panait. Dialogul a avut ca premisă oferta Programului ”Erasmus+”, care beneficiază de un buget sporit cu 40%, în perioada 2014-2020. Alocările suplimentare implică, în cazul profesorilor, susținerea pe următoarele paliere: misiuni de predare într-o țară membră a Uniunii Europene, participarea la cursuri de formare, cu durata de 7-10 zile, în țară, observarea directă a omologilor, în instituția în care aceștia își desfășoară activitatea, procedură cunoscută sub denumirea de ”job shadowing”.
Elevii, cu vârste între 16-18 ani, sunt însă marii privilegiați ai proiectelor. Cotați drept candidați eligibili ideali pentru schimburile interculturale, ei pot opta pentru programele de masterat comune, derulate sub egida ”Erasmus Mundus”, pot beneficia de împrumuturi în acest scop sau se pot orienta către Serviciul European de Voluntariat, în situația în care nu și-au configurat încă  repere profesionale și de statut social.
Denisa Popescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea