La Săpata, concurs de creație literară "Artur Silvestri", ediția I

Vineri 17 iunie 2016,  într-o frumoasă zi din luna cireșar, Biblioteca Comunală "Artur Silvestri", reprezentată de bibliotecar Truță Teona și Primăria Comunei Săpata prin domnul primar Micu Ionuț Laurențiu, având ca parteneri Asociația Română pentru Patrimoniu și Fundația "Artur Silvestri" reprezentată de Teodora Mândru - director Editura Carpathia și Școala Gimnazială "Dumitru Udrescu" au organizat concursul de creație literară "Artur Silvestri"  ediția I, care a adunat peste o sută de participanți,  cadre didactice,  reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș, părinți, bunici și mai ales elevi ai claselor I-VIII de la Școala

Gimnazială "Dumitru Udrescu" - Săpata, precum și de la școlile "Constantin Cristescu" Lunca Corbului, Păduroiu -Poiana Lacului ,,Găinușa” –Săpata, Școala Gimnazială nr .1 Valea Mare Pravăț, Școala Gimnazială " Nicolae Iorga –Pitești , Scoala Gimnazială" Mircea Cel Bătrân" Pitești! S-au primit și analizat creațiile a 53 de elevi, poezii și proză, fiind selectate 12 lucrări, premiate câte 3 pe fiecare grupă: I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII dar și un premiu special unei "Pagini de jurnal".

La umbra unui tei și a unui dud, toată adunarea a participat într-o formă sau alta! În pauzele necesare deliberării juriului, atmosfera a fost întreținută de elevi ori profesori talentați care au cântat și ne-au încântat cu vocea lor, iar rapsodul popular al localității noastre, ILIE DOBRE, ne-a recitat o serie de poezii din creațiile dumnealui! S-a vorbit mult despre scriitorul "ARTUR SILVESTRI", elevii premiați au primit diplome și cărți pentru copii dar și volume de critică și proză literară semnate "Artur Silvestri". Toți participanții, indiferent de rezultat, au fost premiați cu rechizite, cărți, dulciuri și suc rece pentru a trece mai usor peste această zi toridă de vară! ,,A fost un concurs interesant, antrenant, inedit și bine primit de toți participanții iar pentru anul viitor promitem o ediție mai extinsă! Așteptăm sugestii și propuneri!”, a declaret Truță Teona, bibliotecar Biblioteca Comunală "Artur Silvestri", Săpata.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea