Crin Antonescu are, astăzi, 58% din preferinţele de vot ale românilor.

# Într-un sondaj comandat de colegii de la PSD… # Următorul? Senzaţional, în direct… Dan Diaconescu!… Un ultim sondaj de opinie comandat de PSD ne dezvăluie date destul de curioase. Şi anume, dacă s-ar organiza alegeri prezidenţiale acum, Crin Antonescu (USL) ar obţine 58%, din sufragii, urmat de… Dan Diaconescu cu 12%! În opţiunile electoratului ar urma Vasile Blaga (PDL) cu 8%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) cu 8%, Kelemen Hunor (UDMR) cu 4% şi Gigi Becali (PNG-CD) cu 4%.  La prima vedere este bine, pentru că Antonescu este unul dintre puţinii politicieni de vârf în al cărui trecut nu se ascund bufniţe, lilieci şi alte lucruri numai bune de aruncat în campanie. La a doua vedere este rău, pentru că, senzaţional, direct în direct, Dan Diaconescu este al doilea. Şi fără măcar să aibă partid. La o eventuală ajungere în turul al doilea, s-ar putea întâmpla ca şi opoziţia să îl voteze pe Antonescu pentru a nu vedea OTV-ul pe toate canalele televizorului (vezi cazul Iliescu vs. Corneliu Vadim Tudor de la prezidenţialele din 2000).
Acelaşi sondaj dezvăluie că, în ceea ce priveşte încrederea în politicieni, cel mai bine este situat Crin Antonescu (36%- multă şi foarte multă încredere), urmat de Victor Ponta (31%), Sorin Oprescu (35%), Vasile Blaga (14%) şi Traian Băsescu (11%). Emil Boc este cotat cu 7% multă şi foarte multă încredere.
De asemenea, în sondajele PSD a fost pusă întrebarea "dacă aţi fi preşedintele României şi ar trebui să nominalizaţi un premier din partea partidelor politice pe cine aţi numi prim-ministru dintre următorii?" - Victor Ponta (USL) a obţinut 55% din opţiuni, Emil Boc (PDL) ar avea 8%, iar Dan Diaconescu - 12%. Alţi 10% au făcut nominalizări pentru premieri independenţi.
Nu trebuie uitat faptul că, întotdeauna, cel care comandă sondajul mai... trage puţin de procente. De asemenea, candidaţii nu sunt bătuţi în cuie. În afară de Antonescu şi Ponta se poate observa procentajul bun al lui Sorin Oprescu, o persoană deja vânată de toate partidele mari. Deocamdată fără succes, deşi Oprescu a fost şi va rămâne un simpatizant al PSD. Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea