”Cine nu-şi face treaba va pleca!”

# Președintele CJ Argeș, Dan Manu, intrare abruptă în atribuții

Săptămâna aceasta va fi una decisivă pentru conducerea Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, prima instituție subordonată Consiliului Județean pe care noul președinte, Dan Manu, a luat-o la... bani mărunți.

Dan Manu: ”Am început o analiză temeinică la Regia de Drumuri. Ştiam că acolo sînt lucruri grele, dar nu ne-am putut imagina că sînt atît de grave. Cine nu-şi face treaba nu are ce să mai caute pe acel scaun. Fiecare coleg trebuie să dea randament maxim, pentru că sîntem plătiţi să facem treabă aici.
La Regia Drumuri erau deblocate fondurile, dar nu se ştia ce să se facă cu banii! O problemă foarte gravă este deblocarea mai demultişor a fondurilor care erau blocate financiar. Fondurile au fost deblocate, dar nu ştiam ce să facem cu banii. Că unul nu ştie ce face, că se aşteaptă o mutare, că se aşteaptă o alegere, că  vine 5 iunie, că cine o veni, că cine o pleca pe 5 iunie, ori cu noi nu se glumeşte! Nu este posibil ca de şase luni staţia de fabricare a bitumului să nu producă nici un centimetru cub! Le-am dat termene clare: pînă vineri să pornească motoarele la staţia de asfalt şi pînă miercuri, cînd ne vom întîlni din nou să prezinte puncte de vedere cu noua organigramă. Cine nu-şi face treaba va pleca! Din 120 de angajaţi, mai mult de jumătate sînt TESA şi cei de execuţie sînt puţini. S-a dus vremea să se doarmă pe banii publici!”

Stația de asfalt nu este achiziționată de șase luni, ci de trei ani

Proaspătul uns președinte al CJ Argeș a fost mult mai milos, se vede treaba, atunci când a vorbit de termenul care a trecut de la cumpărarea, de către CJ, a stației de asfalt. De fapt, stația zace la Căteasca nu de șase luni, ci de trei ani, din 2013. Atunci când s-a decis, în ședința CJ Argeș, achiziționarea acesteia. Un fleac de 30 de miliarde, bine… conservați într-o curte. Nu s-a cumpărat însă, din neștiință sau voit, și laboratorul de analize. Pentru achiziționarea acestuia s-au mai așteptat vreo doi anișori, până pe la finele anului trecut. Ce, ne grăbim? Interesant este faptul că achiziționarea stației a fost votată de consilierii județeni ai PSD, printre care și actualul președinte, deci, dacă vorbim de cheltuirea judicioasă a banului public, ar trebui pornită o discuție și referitor la atribuțiile consilierilor județeni.

În privinţa modului în care va lucra noua conducere a CJ, preşedintele Dan Manu a precizat că deocamdată se lucrează pe vechea organigramă, astfel că Simona Brătulescu a preluat atribuţiile lui Constantin Polexe, iar Ion Mînzînă pe ale lui Dorin Mărăşoiu.
”Sîntem la finalul evaluării angajaţilor şi vă pot spune că sînt mulţi angajaţi pricepuţi nepuşi în valoarea lor reală. Nu excludem o nouă organigramă şi o competiţie pe posturi.“, a declarat Dan Manu.

A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea