Comemorare - 21 iulie, Biserica Sf. Vineri. Un an de la trecerea în neființă a dr. Petre Ionescu

Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – ASTRA, filiala Argeș, vă aduce la cunoștință:
La data de 21 iulie 2016, ora 10, va avea loc la Biserica Sf. Vineri din Pitești (str. Sf. Vineri) comemorarea unui an de la decesul dr. Petre Ionescu, creatorul asistenței medicale neuro-psihiatrice din fosta Regiune Argeș. Dr. Petre Ionescu a fost primul membru al unei academii medicale occidentale – Academie Medico-Psihologique de France, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, singurul medic primar cu două specializări, fost medic militar (colonel doctor în rezervă), veteran de război.
Petre Ionescu a desfăurat o îndelungată și meritorie activitate de cadru didactic la Liceul Sanitar și Școala Postiliceală  din Pitești chiar de la înființarea lor. Din 1990 a fost membru refondator al Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, academia românilor ardeleni și bănățeni, înființată la Sibiu în 1861, desființată de comuniști în 1948 și reînființată în 1990.
Sunt așteptați, la comemorare, toți cei care l-au cunoscut pe dr. Petre Ionescu, dar și cei interesați de a afla, mai pe larg, alte aspecte ale vieții și activității științifice ale părintelui neuro-psihiatriei argeșene.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea