Deschiderea Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti”

Deschiderea oficială a Școlii de Vară „Fenomenul Pitești” va avea loc luni 18 iulie, de la ora 15.30, la Memorialul Închisoarea Pitești (Piteşti, Str. Negru Vodă nr.30). La eveniment vor participa reprezentanţii organizatorilor, foşti deţinuţi politici trecuţi prin închisoarea Piteşti și studenţii selectaţi pentru a participa la cursurile Şcolii de Vară. În aceeași zi, de la ora 16.30 va avea loc vernisajul expoziției realizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc - Comunismul în România. Rezistența și represiune, în prezenţa președintelui executiv IICCMER, Radu Preda.
Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“, aflată în acest an la cea de a V-a ediţie se va desfăşura la Piteşti între 17-21 iulie anul curent şi va cuprinde, pe lângă programul obișnuit pentru participanți, și două evenimente dedicate comunității piteștene: proiecția în premieră a filmului documentar „Chuck Norris vs. Communism”, dar și un concert acustic al trupei Vița de Vie. Cele două evenimente se vor desfășura la Cinema Sebastian Papaiani, respectiv Teatrul „Alexandru Davila”, în centrul orașului Pitești. Biletele pot fi achiziţionate prin rețeaua Eventim.
Obiectivul nostru este să integrăm comunitatea din oraș în activităţile nostre şi ale partenerilor noştri, în vederea transmiterii valorilor şi creării unei conştiinţe a istoriei recente, în care rolul Piteștiului este foarte important.
Prelegerile rezervate studenților selectați pentru participare vor fi susținute de Theodor Paleologu (Casa Paleologu), Alin Mureșan și Irina Margareta Nistor.
Accesul la prelegeri este rezervat studenţilor selectaţi pentru participare. Reprezentanţii presei care doresc să asiste la prelegeri se pot acredita pentru eveniment, contactând organizatorii (Ana Teodorescu – Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0740005233).
Şcoala de Vară se află la cea de-a cincea ediţie şi este organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană în colaborare cu Fundaţia Konrad Adenauer România și Memorialul Închisoarea Pitești.
Parteneri strategici: Consiliul Județean Argeș, Teatrul „Alexandru Davila Pitești, AIESEC Pitești
Parteneri media: Observator cultural, România pozitivă, ePitești, Antena 1 Pitești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea