Firmele magnaților Cătălin Spătaru și Boby Marinescu, date în judecată de Primăria Aninoasa

# Primăria vrea să recupereze de la cei doi constructori 3 miliarde de lei vechi

Totul a început în 2011, când asocierea General Trust – Star Trading Impex a câștigat (concurând singură!!!) un mega-contract, în valoare de aproape 90 miliarde de lei vechi. Obiectul contractului l-a constituit ”EXECUȚIE DE LUCRĂRI PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTIȚIE AL PROIECTULUI INTEGRAT: MODERNIZARE DRUMURI COMUNALE, PRIMA ÎNFIINȚARE REȚEA PUBLICĂ APĂ UZATĂ; CONSTRUCȚIE CENTRU AFTER SCHOOL ȘI REABILITARE CĂMIN CULTURAL.
Uriașa investiție a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pe Măsura 3.2.2. Însă, la vizita efectuată în teren de inspectorii însărcinați cu buna gestionare a fondurilor europene, veniți de la Târgoviște, s-au constatat câteva nereguli, nereguli ce au fost imputate autorității contractante, adică Primăriei Aninoasa. Autoritatea încearcă acum să le recupereze de la constructori.
Ștefan Benonie, primar, Aninoasa: ”Este vorba de o lucrare executată de cele două firme, cu fonduri europene, pe Măsura 3.2.2. În urma unui control venit de la Târgoviște nouă, primăriei, ni s-au tăiat acești bani. Este vorba de ceea ce nu au găsit inspectorii acolo, în teren: o organizare de șantier. De asemenea, au fost neconcordanțe la niște sisteme de reazem pentru un pod. Au fost scumpe, nu știu exact. Cert este că mi-au oprit mie banii, de la Primărie, iar eu acum m-am îndreptat împotriva lor ca să îi recuperez. Este vorba de  vreo 3 miliarde, atât mi-au oprit mie.”
Procesul se va judeca, în primă instanță, la Tribunalul Argeș, și are primul termen fixat pe data de 26 septembrie. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea