Muzeul Județean Argeș - prezent în China

La invitaţia Muzeului Naţional de Istorie a României, în perioada 6-12 iulie 2016, domnul Dragoş Măndescu, doctor în istorie şi arheologie, director adjunct al Muzeului Judeţean Argeş şi vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie, a făcut parte din delegaţia de experţi români care au prezentat în R. P. Chineză expoziţia eveniment Comorile României.
Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României în colaborare cu 31 de muzee din România şi cuprinde circa 500 exponate, selectate dintre cele mai importante şi reprezentative valori de patrimoniu descoperite la noi, datând din preistorie până în evul mediu. Muzeul argeşean participă la expoziţie cu două piese extraordinare, o spadă tracică din prima epocă a fierului şi un inel de aur descoperit la Retevoieşti, ambele clasate la categoria Tezaur a patrimoniului cultural naţional mobil.  După o primă vernisare la Muzeul Naţional al Chinei din Beijing, expoziţia românească a fost itinerantă la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu, al şaselea muzeu ca mărime al ţării şi cel mai mare din sudul Chinei.
În cadrul programului cultural, Dragoş Măndescu a susţinut o conferinţă publică la Muzeul Provinciei Sichuan despre capodoperele artei traco-getice din epoca fierului pe teritoriul României, spre mai buna înţelegere de către publicul chinez a tezaurului arheologic prezent în expoziţia noastră.
Bucurându-se de un real succes şi o mare afluenţă de public, Comorile României vor rămâne în China până la începutul lunii august, reprezentând în acest moment unul dintre cei mai energici şi pozitivi ambasadori ai culturii şi civilizaţiei româneşti peste hotare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea