Neluțu Pătru, meșterul de fântâni din Stâlpeni - prezent la Sărbătorile Argeșului și Muscelului

De cinci ani, maistrul-mecanic pensionar din Stâlpeni, Neluță Pătru, lucrează cu râvnă, în atelierul de acasă, obiecte ornamentale din lemn, pentru birou și grădină. Le expune ori de câte ori i se oferă prilejul, cum se întâmplă și în aceste zile, când este prezent cu lucrările care l-au consacrat, în holul Bibliotecii Județene Argeș.
Fântâna tradițională, cu roată sau cumpănă, este favorita sa. Vede în ea sufletul satului de altădată, curat, împăcat cu timpul și cu rânduielile pământești. Și mai vede simbolul unei civilizații care începe să atragă atenția lumii de sticlă și beton din zilele noastre, frumoasă, orgolioasă, impunătoare, dar mult prea rece, mult prea departe de ceea ce înseamnă nevoia de a atinge și de a simți.
Premiant al târgurilor și al manifestărilor de profil din țară, Neluță Pătru investește tot ce câștigă în echipa de fotbal pentru copii din Stâlpeni, echipa ”Steaua Cuceritorii”. Buna-credință îi este răsplătită de victoriile juniorilor, obținute nu doar aici, în România, cât mai ales la competițiile din Italia, la care meșterul nostru vibrează ca lemnul fântânilor sale, cu roată sau cumpănă.
Denisa Popescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea