Pictorița Tatiana Ciurea - pe simezele Bibliotecii Județene Argeș

Degustătorii de arte plastice se pot delecta, până la sfârșitul acestei luni, cu lucrările artistei Tatiana Ciurea, expuse în holul central al Bibliotecii Județene Argeș.
Prezență extrem de discretă în spațiul public, Tatiana Ciurea își prelungește profilul delicat, aura contemplativă, pe pânzele care amplifică lumina într-o manieră mai rafinată decât o fac oglinzile. Tatiana Ciurea pictează, de fapt, respirația luminii, aburul, esența, acoperite de obicei, lăsate să lucreze în secret, între pliurile compoziției căreia îi dau viață.
Secvența, fragmentul, detaliul sunt culoarele pe care evoluează artista. Chiar și atunci când abordează peisajul, acesta sfârșește prins într-o crisalidă limpede, imediat recognoscibilă, că e copac, ramură, frunză, stâncă, adăpost monahal. Tatiana Ciurea își personalizează mesajul cu o acuratețe uimitoare, decupând tot ce este de prisos. Rămâi cu impresia că, după ce a explorat haosul, critic, poate chiar demiurgic, după ce l-a ordonat din câteva trăsături de pensulă, a ales o identitate pentru fiecare, cea mai potrivită, cea mai aproape de adevărul ei subiectiv, păstrând totuși raporturile cu reperele pe care toți le avem în vedere.
Absolventă a  Academiei de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și profesoară la Școlile ”Nicolae Simonide” și ”Ion Pillat” din Pitești, Tatiana Ciurea este unică în peisajul plasticii argeșene. Are, probabil, mâna cea mai liberă de simțuri și un nerv ascuțit până la durere, în materia transfigurării stărilor lirice.
Denisa Popescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea