Pe 20 septembrie, lacul de 43 de hectare din Stolnici se va face mic, cât să încapă într-un dosar

# Dosarul va ajunge pe masa judecătorilor  Curții de Apel Pitești

Război, de trei ani, la Stolnici, pentru celebrul lac Vlășcuța. Primăria din localitate solicită, în instanță, rezilierea contractului de concesiune încheiat, în urmă cu peste 10 ani, cu un privat, S.C. Orentex S.R.L., care a câștigat licitația de atribuire a concesiunii în anul 2004, dar nu a respectat cerințele obligatorii cuprinse în Caietul de Sarcini. Deși acesta a plătit regulat prețul concesiunii,  nu s-a achitat, în timp, de restul obligațiilor stabilite în acest caiet: construcția unei zone de agrement pe malul lacului, care să cuprindă și o structură de cazare. În momentul de față, pescarii amatori nu pot înnopta la Stolnici tocmai din cauza inexistenței unei astfel de pensiuni. Investițiile ar fi adus, desigur, un plus în localitate și ar fi trebuit să ducă și la crearea câtorva locuri noi de muncă.
Reprezentanții Primăriei au făcut, încă din 2011, demersuri pentru verificarea stadiului de realizare a investițiilor.
În data de 25 aprilie 2013, prin Hotărârea nr. 15, Consiliul Local al Comunei Stolnici decidea rezilierea contractului de concesiune nr. 1876/2004 încheiat cu Orentex, pentru următoarele motive:
1. nerealizarea investiției minime pentru exploatare prevăzută expres în oferta tehnică și financiară pentru concesionarea lacului Vlășcuța
2. nerealizarea altor investiții prevăzute în Caietul de sarcini
3. nepermiterea accesului pentru verificarea stadiului efectuării investițiilor
4. negarantarea efectuării acestor investiții
5. atitudine ireverențioasă la adresa reprezentanților concedentului
Refuzul patronului firmei Orentex a dus, inevitabil, la începerea unei acțiuni judecătorești. Hotărârea dată, în urmă cu ceva timp, de Tribunalul Argeș, a nemulțumit ambele părți, așa încât, în momentul de față, au declarat recurs atât Consiliul Local Stolnici, cât și reprezentantul chiriașului Orentex. Primul termen de judecată a fost fixat la data de 20 septembrie a.c.
Primarul Sevastian Roșu Pupăză este convins că vor avea, aici, câștig de cauză, plănuind să administreze, pentru viitor, în regie proprie celebra baltă de pescuit.
A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea