Ateliere de Quilling și mărgelit la Biblioteca Județeană Argeș

Activitățile de vacanță, derulate de-a lungul verii de Biblioteca Județeană Argeș, au continuat, săptămâna trecută, în cadrul atelierelor de quilling și de mărgelit, solicitate de copii de 8 până la 12 ani. Desfășurate zilnic, sub îndrumarea tinerelor bibliotecare Carmen Frîncu și Cristina Filip, atelierele de creație au adunat câte 30 de copii, care au lucrat în două grupe.
Pentru quilling, meșteșug la mare preț în Egiptul Antic, ridicat la rang de artă în perioada Renașterii, sunt necesare astăzi benzi de hîrtie colorată, ace cu fantă, lipici lichid, incolor, șabloane cu perforații de diferite dimensiuni, foarfecă, pensetă, bolduri, carton, riglă și cutter, cu ajutorul cărora copiii pot confecționa cele mai năstrușnice obiecte decorative, de la jucării miniaturale până la suporturi de lumânări și cutii de bijuterii. Participanții la acest atelier au avut ca temă coșulețul floral, cât mai viu colorat, cât mai bogat și mai spectaculos.
Atelierul de mărgelit le-a propus celor înscriși să dea la iveală, cu materialele puse la dispoziție de Biblioteca Județeană - ca și în cazul atelierului de quilling - o pereche de cercei. Evident, din mărgele. Scopul ambelor activități a fost acela de a testa imaginația, de a forma, eventual de a îmbunătăți abilități și, nu în ultimul rînd, de a le demonstra copiilor că pot, și în afara școlii, să-și gândească timpul împreună, creativ și lucrativ.
La atelierul de mărgelit, i-am cunoscut pe Diana - care, la șase ani și jumătate, poartă deja coliere cochete în jurul gâtului și visează să devină cântăreață – pe Andreea, de 13 ani, viitoare doctoriță, dar și pe Horia, pe Victor și pe Răzvan, care mânuiau cu ușurință componentele delicate ale micilor podoabe. Răzvan mi-a spus, răspicat, că vrea să se facă polițist. Îmi doresc să țină minte, atunci când va fi să acționeze în numele legii și al ordinii, cu câtă atenție gingașă s-a aplecat, la 7 ani, asupra bijuteriei create cu mâinile lui.
Denisa Popescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea